Početna Kaštela Otvaranje „Adventske i božićne priče u GKK 2019.“ uz dolazak sv. Nikole

Otvaranje „Adventske i božićne priče u GKK 2019.“ uz dolazak sv. Nikole

424
UDIO

Dolaskom sv. Nikole u Gradsku knjižnicu Kaštela u Kaštel Sućurcu na adresi Trg palih za domovinu 1, u petak 6. prosinca u 11 sati i ove će godine biti otvorena „Adventska i božićna priča u GKK“.

Nakon svečanog dočeka uz igrokaze, pjesmu i slatkiše za svu djecu – sadašnje i buduće članove GKK, sv. Nikola će otvoriti „Adventsku i božićnu priču u GKK“ u predvorju knjižničnog odjela, koji će i ove godine biti uređen u božićnom duhu prema ideji gđe. Anamarije Kelava, a prostor će u vremenu od 6. do 31. 12. 2019. postati mjesto druženja članova Knjižnice uz čitanje i pričanje adventskih i božićnih priča, izradu božićnih ukrasa, kreativnih literarnih i likovnih radionica itd. 

Sveti Nikola i Gradska knjižnica Kaštela ujedno istom prilikom, na blagdan svetog Nikole 6. 12. daruju svim novim članovima povoljniji cjelogodišnji upis u iznosu od 70,00 kuna.

Inače, tijekom cijelog prosinca, u svim odjelima GKK održavat će se prigodne kreativne radionice u sklopu kojih će biti izrađivani božićni ukrasi, igraonice za djecu u sklopu kojih će se najmlađi članovi Knjižnice upoznati sa sv. Nikolom i sv. Lucijom uz pjevanje adventskih i božićnih pjesama, pričaonice u sklopu kojih će biti čitane najljepše slikovnice i priče na temu Božića, a bit će organizirane i edukativne projekcije dječjih filmova.

Popis radionica s vremenom održavanja možete provjeriti na plakatu i na službenoj stranici GKK www.gkk.hr i na Facebook stranici GKK.

Istog dana, u petak, 6. 12. u 17.00 sati u Novom parku u Kaštel Lukšiću Grad Kaštela organizira veeeeliki doček svetog Nikole u sklopu “Kaštelanske adventske bajke”, a tom prilikom će ga, uz brojnu djecu, dočekati i Dramska skupina Gradske knjižnice Kaštela, čiji će članovi izvesti igrokaz “Sveti Nikola”.