Početna Kaštela Grad Kaštela dodijelio stipendije najuspješnijim učenicima i studentima

Grad Kaštela dodijelio stipendije najuspješnijim učenicima i studentima

1085
UDIO

Grad Kaštela ove je godine iz proračuna izdvojio sredstva za 123 stipendije namijenjene učenicima i studentima koji su ostvarili pravo na gradsku stipendiju. U Gradskoj vijećnici svoje su ugovore danas potpisali kaštelanski učenici i studenti koji su ispunili sve potrebne uvjete.

Od ukupnog broja stipendija za studente koje iznose 800 kuna mjesečno tijekom akademske godine, jedna stipendija dodijeljena je prema socijalnom statusu, a sve ostale prema uspjehu. Od učeničkih stipendija u iznosu od 400 kuna mjesečno, njih 22 su prema uspjehu, a isto toliko prema socijalnom statusu i uspjehu.

– Ovo su stvarno vrijedni učenici i studenti za koje se nadam da će uspješno nastaviti i dalje, a Grad će ih sa zadovoljstvom pratiti, kako putem stipendija tako i drugih mjera kao što su novčane nagrade studentima i učenicima, koji su iznimno uspješni u pojedinim područjima djelovanja. Isto tako, prema odluci Gradskog vijeća Grad će pomagati i studente u Erasmus projektima, odnosno studentima u razmjeni, a jedan od ciljeva je da uspješne mlade ljude zadržimo u našem gradu – kazala je dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić.

Studentima i učenicima zaostale stipendije od 1. rujna, bit će isplaćene krajem siječnja, a stipendije će primati zaključno sa završetkom akademske i školske godine.