Početna Hrvatska Imotska krajina: #Netko te čeka

Imotska krajina: #Netko te čeka

629
UDIO

Policijska uprava splitsko-dalmatinska uključila se u preventivu kampanju naziva #Netko Te Čeka koja je posebno usmjerena na područje Grada Imotskog i svih imotskih općina.

“Cilj ove akcije je educirati sudionike u prometu, posebno mlade vozače kako do prometnih nesreća s najtežim posljedicama dolazi najčešće zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, ukazivati na obvezu poštivanja prometnih pravila i zakona, te i na taj način kontinuirano podizati razinu prometne kulture i utjecati na stanje sigurnosti u prometu”, poručuje glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, Antonela Lolić.

Na području Imotskog sutra, 28.siječnja 2020. godine u vremenu od 10:00 do 13:00 sati, te idućeg vikenda, 01./.2 veljače 2020.godine u vremenu od 22:00 do 06:00 sati provest će se akcija nadzora i kontrole prometa. Policijski službenici će tijekom akcije sankcionirati uočene prekršaje, uz poseban naglasak na sankcioniranje prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola i nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila.

“Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila, da ne konzumiraju alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, te da prilagode brzinu svojih vozila uvjetima i stanju na cestama, kako bi na taj način utjecali na povećanje vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti svih sudionika u prometu”, dodaje glasnogovornica.

Policijski službenici će u sklopu akcije održati edukacije i predavanja učenicima završnih razreda osnovnih škola.