Početna Hrvatska Dan hrvatskog turizma u Moskvi ukazao na velik interes: Rusima Hrvatska zanimljiva...

Dan hrvatskog turizma u Moskvi ukazao na velik interes: Rusima Hrvatska zanimljiva za odmor, ali i za investicije

500
UDIO

Hrvatska turistička zajednica je u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Rusiji organizirala u Moskvi Dan hrvatskog turizma. Cjelodnevnom događanju prisustvovali su ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, a cilj je bila prezentacija ukupne hrvatske turističke ponude na ruskom tržištu.

Interes za sudjelovanjem premašio je sva očekivanja te je privukao više od 100 ruskih subjekata iz turističkog sektora.

Ministar Cappelli se sastao s ruskim kolegama Sergejem Sergejevičem Galkinom, zamjenikom ministra ekonomskog razvoja zaduženim za sektor turizma te Sergejem Čerjominom, ministrom u gradskoj Vladi Moskve i šefom Odjela za vanjsko-ekonomsku djelatnost i međunarodne odnose. Ministar Cappelli istaknuo je pozitivne hrvatsko-ruske odnose te naglasio važnost ruskog tržišta.

– Hrvatska pridaje važnost promicanju suradnje s Ruskom Federacijom na svim područjima, stoga nam je cilj nastaviti jačati prepoznatljivost Hrvatske na ruskom tržištu. Posebno velik potencijal postoji u području zdravstvenog turizma, izjavio je Cappelli.

Zamjenik ministra Galkin je poručio kako Hrvatska geografski nije velika, ali je strateški interesantna i za investicije u turizmu, i kao odmorišna destinacija Rusa s obzirom da nudi sve što ruski turisti traže – sigurnost i kvalitetu.

izvor: novilist.hr