Početna Svijet Eurosong će se održati unatoč koronavirusu

Eurosong će se održati unatoč koronavirusu

780
UDIO

Organizatori natjecanja za pjesmu Eurovizije koje se u svibnju treba održati u Rotterdamu rekli su u petak da planiraju održati taj važan glazbeni događaj koji privlači milijune gledatelja unatoč epidemiji koronavirusa. Nizozemska javna radiotelevizijska mreža NPO objavila je da nastavlja konzultacije s Europskom zajednicom radiotelevizija, koproducentom Eurovizije, kako bi analizirali kako epidemija koronavirusa može utjecati na to natjecanje koje prate milijuni gledatelja u svijetu, prenosi Index.

– Još je prerano za komentare o mogućim scenarijima jer oni ovise o događajima u skoroj budućnosti. Naš je cilj uvijek proizvesti nezaboravno natjecanje za pjesmu Eurovizije – objavio je NPO, a prenijela je nizozemska novinska agencija ANP.

NPO nije htio reagirati na informacije o tome da bi se natjecanje organiziralo bez publike. Na devet koncerata očekuje se ukupno 65.000 gledatelja, uključujući završnicu 16. svibnja. Nizozemska je pobjedom svog izvođača Duncana Laurencea na natjecanju 2019. u Tel Avivu stekla pravo da organizira Euroviziju 2020. Luka Rotterdam izabrana je u kolovozu za domaćina natjecanja.