Početna Kaštela Vozači, oprez! Rekonstruira se stara kaštelanska cesta od Resnika do Zračne luke

Vozači, oprez! Rekonstruira se stara kaštelanska cesta od Resnika do Zračne luke

1153
UDIO

“Tko čeka taj i dočeka”. “Bolje ikad nego nikad”.

Upravo tim riječima Kaštelani komentiraju dugo najavljivane radove na uređenju zapadnog ulaza u Kaštela, točnije prometnice od Resnika do Zračne luke Split.

Radovi na rekonstrukciji Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Štafiliću, od raskrižja sa Škabrnjskom ulicom pa do granice s Trogirom, uz zračnu luku prema zapadu, nedavno su i započeli, a u sklopu njih će se rekonstruirati i dograditi dio državne ceste DC409, i to u duljini od oko 500 metara pa će, između ostalog, u skoroj budućnosti, na nekadašnjem raskrižju s ulicom Put Divulja niknuti i rotor.

Istovremeno se uređuje i Put Divulja, koji će, završetkom radova, biti primjerena prometnica s nogostupom.

Dugi niz godina upravo je ta prometnica brojnim prolaznicima a posebno turistima bila trn u oku. Gotovo svakodnevni prizori turista koji putne torbe vuku po makadamskoj cesti, napokon bi trebali otići u povijest.

Kažimo kako je naručitelj radova državna tvrtka Hrvatske ceste, a na osnovi Sporazuma o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnji dijela državne ceste DC409 i Put Divulja na lokaciji Zračne luke Split, kojeg su u studenom prošle godine sklopili Hrvatske ceste, Zračna luka Split, HEP – Elektrodalmacija Split i Grad Kaštela.

Hrvatske ceste tako financiraju rekonstrukciju na Cesti dr. Franje Tuđmana, a sudjeluje manjim dijelom i HEP, koji će postaviti elektroenergetske kabele, dok radove na Putu Divulja financira Zračna luka, a temeljem ugovora Zračne luke i Grada Kaštela, sklopljenog prije četiri godine.

Izvođač radova je tvrtka “Strabag”, a rok za dovršetak radova je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao, odnosno studeni ove godine.

izvor: slobodnadalmacija.hr