Početna Informatika Iz Sonyja su pojasnili kako će raditi snimanje razgovora na PlayStationu 5

Iz Sonyja su pojasnili kako će raditi snimanje razgovora na PlayStationu 5

526
UDIO

Ranije ovoga tjedna korisnike PlayStation 4 konzole dočekala je pomalo alarmirajuća poruka da će im se glasovni razgovori možda snimati u svrhu moderacije. Brzo je pojašnjeno da će takvo što biti moguće na PlayStation 5 konzoli, ali će snimanje razgovora obuhvatiti i igrače koji se igraju na starom PlayStationu 4. Reakcija korisnika PlayStationa na ovo je bila prilično negativna pa se Sony jučer odlučio ispričati za način na koji su informaciju o ovoj funkcionalnosti pustili u javnost.

Kako kažu, prema korisnicima nisu bili dovoljno jasni u komuniciranju te mogućnosti, tj. nisu objasnili zašto je uopće uvode i kako će ona točno funkcionirati. Razlog je onaj koji se već dao naslutiti – žele smanjiti toksičnost među zajednicom igrača, a pomoću snimanja razgovora moći će to napraviti brže i efikasnije.

Pojasnili su tako da korisnici neće moći isključiti opciju snimanja. U prijevodu, ako ne želite da itko snima vaš razgovor, jedini način je da ne koristite mikrofon tijekom igranja. Srećom, snimanje ima svoja ograničenja koja bi trebala spriječiti da se ova funkcionalnost ne izrabljuje u krive svrhe.

Naime, snimka razgovora moći će biti dugačka 40 sekundi, a korisnik PS5 konzole moći će ju napraviti samo unutar zadnjih pet minuta komunikacije. Dakle, ako želite spremiti i poslati snimku razgovora otprije pola sata ili sat vremena, to neće biti moguće jer možete iskoristiti maksimalno 40 sekundi razgovora u zadnjih pet minuta od trenutka kad odlučite napraviti snimku.

Snimke za moderaciju slat će se direktno preko konzole, što znači da neće vrijediti snimanje razgovora mobitelom i sl. U slučaju da Sonyjevi moderatori dobiju snimku na kojoj se čuje korisnik koji nije zaslužio kaznu za svoju komunikaciju, moderatori će korisniku poslati objašnjenje zašto snimka nije valjana.

Izvor: hcl.hr