Početna Kaštela Gradonačelnik Denis Ivanović održao sastanak s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem

Gradonačelnik Denis Ivanović održao sastanak s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem

721
UDIO

Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović zajedno sa svojim zamjenikom Grgicom Benutićem održao je sastanak u zgradi Gradske uprave s Ivanom Kršićem, predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture. Kršić je obećao urediti i modernizirati pružni prijelaz na Putu Gospe od Dračina u Kaštel Lukšiću, prijelaz na istoku Kaštel Sućurca te izgradnju novog stajališta na području Rudina, ali nije odbacio potrebe i mogućnosti uređenja i drugih prijelaza.

– Imamo iznimno veliki obujam posla jer održavamo kolosijeke, pruge, objekte. U ovom trenutku osiguravamo više od 1500 prijelaza u Hrvatskoj, pri čemu su ograničena sredstva jedan od problema. Prema postojećoj strategiji za modernizaciju prijelaza, a sukladno prioritetima, u Kaštelima će se modernizirati prijelaz Kaštel Lukšić za što je gotov projekt i dozvole, a radovi će započeti u drugoj polovici sljedeće godine. Stanje sigurnosti uredit će se i na kraju Starčevićeve ulice u Kaštel Sućurcu, a svi ostali prijelazi u Kaštelima na red će doći u doglednoj budućnosti. Treba napomenuti da u Kaštelima postoje i „divlji“ prijelazi – kazao je Kršić navodeći da su imali u planu uređenje pojedinih stajališta, no odustali su kako ne bi radili dvostruki posao pošto je aktivirana tema izgradnje i uređenja željezničke pruge od trajektne do zračne luke.

U HŽ Infrastrukturi razmotrit će i zahtjeve građana te Grada Kaštela za formiranjem još jednog stajališta i to u Kaštel Lukšiću, pri čemu će ocijeniti potrebe građana kao i udaljenost stajališta u Kaštel Kambelovcu i Radunu.

– Drago mi je da je uređena dokumentacija te najavljen početak radova na prijelazu u Lukšiću. Kako smo danas informirani, za otprilike mjesec dana bit će poznato kako će se opremiti iznimno opasni prijelaz u Sućurcu, kojeg vjerojatno neće obuhvatiti potpuna modernizacija. Posebno nas veseli izgradnja stajališta u Rudinama, gdje u ovom trenutku živi veći broj stanovnika pa bi  time i njihova povezanost sa Splitom, ali i ostatkom Kaštela, bila jednostavnija i brža  – kazao je gradonačelnik Ivanović, najavivši i daljnja traženja Grada prema HŽ-u.