Početna Hrvatska Vlasnici teretana odlučili otvoriti svoja vrata: ‘Država nas maltretira’

Vlasnici teretana odlučili otvoriti svoja vrata: ‘Država nas maltretira’

282
UDIO

Od danas u Hrvatskoj kreće blago popuštanje mjera u dva segmenta. Učenici osnovnih škola vraćaju se na nastavu te se dozvoljavaju treninzi na otvorenom.

Terase kafića i restorana ostaju zatvorene, baš kao i teretane te sportski centri. No nekim vlasnicima teretana je prekipjelo i odlučili su otvoriti svoja vrata, piše Index.hr.

Jedan od njih je Andrija Klarić, vlasnik Quantum Premium Gyma na zagrebačkoj Trešnjevci.

“Maksimalni broj polaznika po terminu je 12 (10m2 po osobi). Obavezno nošenje maske do svlačionice, a vježbamo bez. Sve ostale epidemiološke mjere su kao do 26. studenog 2020. Članarina je 400 kuna mjesečno za tri puta tjedno i 500 kuna za četiri i više puta”, objavio je Klarić na Facebook stranici svog sportskog centra.

Na Facebook stranici Otvorite teretane i fitness centre u Hrvatskoj sinoć je objavljen post u kojem piše kako policija stoji ispred teretane Quantum Premium Gym.

“Država maltretira, a policija već dežura ispred vrata gyma na Trešnjevci koji je javno pozvao svoje članove i sve ostale na vježbanje 1. 2. Pokažimo solidarnost i pojavimo se svi koji smo u mogućnosti 1. 2. 6:00 do 22:00 h tokom cijelog dana na vježbanju ili ispred gyma”, piše u objavi.

S radom počinje i Alen Preldžić, vlasnik Kondicijskog centra Spartak iz Dugog Sela.

“Otvaramo zato što su mjere nelogične, nejednake za sve i tvrdimo da mi u teretanama i fitness-centrima možemo najviše kontrolirati mjere i naše članove jer nam nitko s ceste ne može upasti na trening”, smatra Preldžić

“Kondicijski centar Spartak otvoren je 13. svibnja 2011. godine. Ove godine trebali bismo slaviti deseti rođendan, što nas je jako veselilo. Pošto smo odlučili da sutra otvaramo svoja vrata, možda ni ne doživimo deseti rođendan. Ali ne bojimo se, borimo se za svoju djecu, njihova prava, pravo na rad i izbor. Nitko u demokraciji ne može zabraniti nekome da trenira, ide na kavu ili čeka dopuštenje da trči ili hoda. Mi ne negiramo postojanje virusa, ali tvrdimo da se kod nas jača imunitet, a ne širi zaraza. Sutra počinjemo u 18 sati. Svi termini su popunjeni”, priopćio je Preldžić.

Naglasio je kako je itekako svjestan visokih kazni koje se penju i do 70.000 kuna.

Kafići i restorani također nisu dobili dozvolu za otvaranje. To je razljutilo ugostitelje.

Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas najavio je veliki skup ove srijede u središtu Zagreba.

“Dosta je! Sve vas pozivam da dođete u srijedu, 3. 2. 2021. u Zagreb, u centar, i budete dio najvećeg urlika UGP-a do sada, jer ovo je izgleda jedini način da nas čuju, da nas vide! Sve drugo smo pokušali!

Pozivam sve članove UGP-a, njih preko 15.500 da dođu, ali ne samo njih, već sve vas u ovoj grupi, sve poduzetnike i obrtnike, sve zaposlenike u privatnom sektoru i sve građane Republike Hrvatske. Neka se vaš glas čuje, neka se čuje glas razuma, glas naroda! U srijedu će UGP imati najveći meeting do sada jer vrijeme je za akciju”, objavio je Bujas na Facebooku.