Početna Kaštela Do kraja godine Kaštelani će u Starom dobiti modernu lučicu s vise...

Do kraja godine Kaštelani će u Starom dobiti modernu lučicu s vise od 200 komunalnih vezova

996
UDIO

Do kraja godine trebalo bi biti završeno uređenje nove komunalne lučice u Kaštel Starom. Riječ je o jednom od najvećih i najskupljih projekata Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

– Projekt je vrijedan 50 milijuna kuna plus PDV. U sklopu njega će se izgraditi lukobran dužine 200 metara te urediti 9500 metara kvadratnih ostalog obalnog područja, što uključuje kamenooblagačke radove, hortikulturno uređenje, gradnju ormarića za struju i vodu. Nakon završetka uređenja u Kaštel Starom ćemo imati više od 200 komunalnih vezova za domicilno stanovništvo, odnosno za one koji brodove koriste za razonodu i sport –  kazao nam je Domagoj Maroević, ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

Kastela su dugo čekala na ovaj projekt, a radovi su napokon počeli prošle godine. U financiranju, uz Lučku upravu sudjeluje i Grad Kaštela s 14 milijuna kuna te Ministarstvo mora prometa i infrastrukture sa šest milijuna.

Osim ovog projekta, Lucka uprava ima u planu još projekata značajnih za Kastela. Naime, u planu je i nastavak ovog projekta, odnosno uređenje obale sve do kule Ćipiko. To je, prema prvim procjenama, projekt vrijedan tridesetak milijuna kuna, a uredit će se i obala u Kaštel Sućurcu, od Gojače do Sokolane.

izvor: dalmatinskiportal.hr
Foto: Veljko Martinović