Početna Kaštela Gradska knjižnica Kaštela raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman

304
UDIO

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje ‘Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku‘.

Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo. Cilj natječaja jest i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu, i to s naglaskom na povijesne događaje iz prošlosti Kaštela i susjednih gradova koji se nalaze u području Kaštelanskog zaljeva.

Natječaj je otvoren od 8. ožujka do 19. srpnja 2021. godine.

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10.000 kn (deset tisuća kuna), a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela.

Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2021. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.