Početna Hrvatska Kraj prometnih gužvi u Splitu? Četiri projekta spremna za realizaciju

Kraj prometnih gužvi u Splitu? Četiri projekta spremna za realizaciju

716
UDIO
Foto: Pixabay
Četiri projekta, u vrijednosti nešto manjoj od 180 milijuna kuna, trebala bi umanjiti prometne gužve u Splitu i okolici. Nakon turističke sezone planira se uređenje raskrižja Ulice Zbora narodne garde i Ulice Domovinskog rata, izgradnja dodatne rampe na rotoru Bilice, rekonstrukcija raskrižja Širina i rekonstrukcija križanja u Stobreču.

– Smisao je zapravo bio da se regulacija prometa napravi na području cijelog grada jer ne možemo samo sagledavati probleme koje mi imamo na tim mikrolokacijama. Dakle, moramo gledati sve ostale aktivnosti u gradu koje se događaju kako bi ta regulacija prometa bila što učinkovitija, kazao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

U konačnici će biti denivelacija na području Stobreča. Denivelacija se u ovom trenutku radi na Širini i sa svim priključcima koji i sada postoje. Tako će se smanjiti gužve. Što se tiče Stobreča, u ovoj fazi ćemo izvesti radove na izvedbi lijevih skretača na tom raskrižju i na semaforizaciji tog raskrižja. Dakle, ono će biti manji zahvat koji će prema našim analizama već sada poboljšati protočnost prometa, a u konačnici će ići denivelacija na tom raskrižju. To je zadnja faza – opisao je Škorić.

– Pred nama je turistička sezona, ali na tim potezima i bez sezone su zastoji česti, a dnevne migracije su velike. Ja se već sada ispričavam građanima jer će problema biti, ali to su zahvati koje moramo provesti, to su zahvati koji će donijeti najveće benefite stanovnicima nakon završetka – rekao je Josip Škorić.

Novinari su pitali predsjednika Uprave Hrvatskih cesta kako će se riješiti gužve na Širini.

– Konačno rješenje će biti izgradnjom ceste Solin-Omiš. To je ono konačno, trajno rješenje. Nužno je izmjestiti cestu D8 sa postojeće trase na novu trasu – odgovorio je Škorić.