Početna Dalmacija U 37 dana opljačkali šest trgovina u Solinu, Podstrani, Prugovu, Planom i...

U 37 dana opljačkali šest trgovina u Solinu, Podstrani, Prugovu, Planom i Kaštelima. U glavnim ulogama mladići od 18 i 21 godinu.

657
UDIO

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv maloljetnog Ž.B. (18) i mlađeg punoljetnika P.R. (21) zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva. Radilo se o čak šest pljački koje su se zbile u svega 37 dana, od 17. prosinca prošle godine do 23. siječnja aktualnog ljeta. U šest nedjela iz blagajni su odnijeli nešto više od 27 tisuća kuna.

Njihov razbojnički pohod krenuo je u Podstrani 8. siječnja ove godine kada su iz poslovnice Tommyja odnijeli gotovo 4 tisuće kuna. Maloljetnik je ušao u trgovinu i zaprijetio prodavačici kuhinjskim nožem. Samo tri dana kasnije dvojica okrivljenika preuzela su dužnost pomagača u vozilu, a njihov prijatelj, sada pokojni mladić, iz trafike Calimero u Kaštel Lukšiću uzeo je 5.700 kuna nakon što je djelatniku prislonio plastični pištolj na leđa.

Orobili su i trgovine Studenca u Prugovu, Tommyja u Planom te dvije prodavaonice Ribole u Solinu. Na ta četiri prodajna mjesta uzeli su oko 17,5 tisuća kuna koje su međusobno podijelili.

Posljednji pokušaj pljačke bio je neuspješan. Dozivanje i zapomaganje prodavačice u Tugarama omelo je namjere trojice mladića da priskrbe korist. U strahu da netko ne naiđe, maloljetnik je iz trgovine tog 23. siječnja otišao ‘praznih džepova’.

izvor: dalmacijanews.hr