Početna Kaštela Idemo na +40, čuvajte se

Idemo na +40, čuvajte se

1098
UDIO

Nakon nešto hladnijeg vremena ovih dana vraćaju se vrućine. U ostatku dana će temperature biti od 29 do 34 stupnjeva Celzijevih, a tako će biti i u ostatku tjedna. U Dubrovniku je već u 6 ujutro izmjereno 26,5 stupnjeva, prenosi N1.

U ostatku tjedna bit će sve više vruće, a vrhunac toplinskog vala možemo očekivati u četvrtak, kad bi temperature lokalno mogle dosegnuti i 40 stupnjeva, i to najizglednije u Vukovarsko-srijemske županije.

Dojam vrućine malo će umanjivati umjeren jugozapadnjak.

DHMZ je ovaj val okarakterizirao kao vrlo opasan, a posebno u četvrtak po stanovnike Osijeka, Zagreba, Gospića i Knina.

Mjestimična kiša se može očekivati ponovno potkraj tjedna.

AKCIJSKA PRODAJA KLIMAUREĐAJA

Nastavlja se suša

Prema posljednjim analizama Državnog hidrometeorološkog zavoda, lipanj je u većini Hrvatske bio ekstremno suh, a kišna epizoda iza nas znatniju oborinu donijela je samo lokalno, primjerice Senju, gdje je u nekoliko sati palo više kiše nego što uobičajeno padne u cijelom srpnju. Ipak u mnogim mjestima skromne količine znače i nastavak suše, prenosi HRT.

Na krajnjem jugu temperatura se ove noći uglavnom neće spuštati ispod 20°C, danju će biti sunčano i vruće, pa će mnogi tražiti osvježenje u moru koje je na oko 25°C. I to ne samo sutra nego i idućih sunčanih i vrućih dana tijekom kojih će temperatura nastaviti rasti.

Vrijedno je spomenuti i da je novi val vrućine koji stiže u Hrvatsku pravodobno uočen i da su upozorenja na rizik dovoljno rano objavljena, pa stoga poduzmite sve što treba da ostanete zdravi i sretni u vrućim danima pred nama.

IZVOR: 24sata.hr