Početna Kaštela Povijesno predavanje o Londonskom ugovoru, predstave ‘Čakule, ča mogu čakule’ i ‘Ženici’

Povijesno predavanje o Londonskom ugovoru, predstave ‘Čakule, ča mogu čakule’ i ‘Ženici’

355
UDIO

Ovoga utorka, 13. srpnja u 20:30 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održat će se multimedijalno predavanje dr.sc. Tihomira Rajčića pod nazivom ‘Golgota Londonskog ugovora’. Londonski ugovor bio je tajni sporazum između zemalja Antante (Velike Britanije, Francuske i Rusije) i Italije, potpisan 26. travnja 1915., kojim su zemlje Antante privoljele Italiju na izdaju saveza Centralnih sila, obećavajući im teritorij njihovih dojučerašnjih saveznika.

srijedu, 14. srpnja u 21 sat u Novom parku u Kaštel Lukšiću održat će se predstava ‘Čakule, ča mogu čakule’ u izvedbi članova dramske grupe ‘Bubice’ Udruge tjelesnih invalida Kaštela. Riječ je o udruzi koja djeluje na području grada Kaštela od 1994. godine kako bi osobama s invaliditetom, starijim i nemoćnim osobama osigurala pomoć i podršku u ostvarenju njihovih prava, zadovoljavanju dijela njihovih potreba, djeluje na stvaranju preduvjeta za izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom i unaprijeđenju kvalitete njihovog života provođenjem brojnih aktivnosti u okviru projekata i programa.

četvrtak, 15. srpnja u Podvorju u Kaštel Sućurcu s početkom u 21 sat biti će uprizorena melodramska duodrama u ‘Ženici’ u izvedbi kazališne družine Ritam igre. Autor je Ilija Zovko u režiji i izvedbi Ivana Baranovića i Pere Eranovića. Riječ je o melodrami s dosta komičnih i neobičnih obrata o dvojici gastarbajtera koji kroz razgovor otvaraju aktualne teme o čovjeku na našem području, njegovom ponašanju, moralu, željama i dvojbama.