Početna Kaštela Program proslave Dana grada Kaštela 2022.

Program proslave Dana grada Kaštela 2022.

468
UDIO

Grad Kaštela i ove će godine nizom manifestacija obilježiti Dan grada. Utvrđeni program proslave koji obuhvaća kulturne, sportske, protokolarne, obrazovne, rekreativne i ostale sadržaje započinje u utorak 01. ožujka i trajat će sve do 06. ožujka 2022.

Predstavljanjem knjige “Ivo i Katarina – Kaštelanski razgovori pod Kozjakom” autora Ivana Petra Careva (1880.-1957.) u organizaciji Muzeja grada Kaštela, Društva “Bijaći” te Grada Kaštela program započinje ove godine u Kaštel Lukšiću u dvorcu Vitturi 01. ožujka (utorak) u 20:00 sati, a nastavlja se sljedećeg dana s početkom u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici gdje će se održati Svečani prijem najboljih vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Kaštela.

Dan grada Kaštela svečano se obilježava 4. ožujka na dan ispisane povelje kneza Trpimira (852. god.), pravnog dokumenta tj. darovnice kojom je knez Trpimir splitskoj nadbiskupiji darovao crkvicu Svetog Jurja u Putalju. Darovnica je ispisana na latinskom jeziku u mjestu Bijaći i to je prvi spomen hrvatskog imena uz titulu vladara u pisanom obliku te predstavlja jedan od najvažnijih povijesnih dokumenata za povijest Hrvata.

Cjelokupni program obilježavanja Dana grada Kaštela 2022. dostupan je u prilogu:

Program Dan grada