Početna Dalmacija Boban: Ponosni smo na obitelji s brojnim studentima

Boban: Ponosni smo na obitelji s brojnim studentima

669
UDIO

Župan Blaženko Boban donio je odluku o dodjeli financijske pomoći studentima iz obitelji s 5 i više djece, prema kojoj će studenti kojima je odobrena ova pomoć dobiti po 2285 kuna. Radi se o ukupno 175 studenata s područja Splitsko-dalmatinske županije, a za ovaj program osigurano je ukupno 400 tisuća kuna.

Boban je naglasio kako je s velikom radošću donio ovu odluku jer se tiče upravo onih koji su budućnost našega društva. „Ovo je još jedan u nizu načina na koji Splitsko-dalmatinska županija pomaže višečlane obitelji. Pomoć je odobrena studentima iz gotovo svih mjesta naše županije bez obzira na mjesto studiranja. Zadovoljstvo je još veće kad sam vidio da iz nekih obitelji dolazi više studenata, pa čak i četvero. Osim što obiteljima na ovaj način pomažemo u financijskom dijelu, mladima šaljemo poruku o važnosti visokog obrazovanja jer su upravo oni budućnost i nositelji našega društva. Naš najveći izazov je pomoć i olakšavanje svakodnevnih briga obiteljima, a posebno onima s pet i više djece. Ovim, ali i drugim projektima koje provodimo, pokazujemo im kako pratimo njihove potrebe, potičemo ih i pomažemo im. Znanje je moć, a mladi i obrazovani ljudi nositelji su društvenih, gospodarskih i brojnih drugih sfera našega života. Ponosni smo na ovakve obitelji s brojnim studentima“, poručio je župan Boban.

Za ovaj program proveden je javni natječaj te su sredstva odobrena svim studentima koji su imali urednu dokumentaciju. Isplata sredstava krenut će uskoro.