Početna Zanimljivosti Drvo u domu će dočarati toplinu doma

Drvo u domu će dočarati toplinu doma

137
UDIO
Photo by Thanos Pal on Unsplash
https://unsplash.com/photos/I3S-Oha_5k4

Drvo je sastavni dio naših domova i ima svoje mjesto u modernim interijerima. Nije ni čudo. Osim što izgleda dobro i pretvara kuću u ugodan dom, ima i nekoliko značajki koje ćete ocijeniti kod kuće. Koje su to značajke, te u kojem obliku dodati drvo u interijer?

Pod, obloge, namještaj i dodaci

Drvo u interijeru može imati mnogo različitih oblika, boja i oblika. Drveni podovi su nešto što se u mnogim kućanstvima već podrazumijeva, no svakako se ne morate ograničiti samo na pod. Čak i cijeli zid možete obložiti drvenom oblogom. Ne mora to biti puna površina, dobro će izgledati i drvene letvice ili rešetke na koje možete bez problema objesiti slike ili posude za cvijeće s najrazličitijim biljkama. Drveni podovi i zidne obloge dostupni su u mnogo različitih dekora i nijansi – od najsvjetlijih do onih najtamnijih.

Sljedeći drveni element je naravno namještaj. Od drveta se izrađuje sve: od kreveta, ormara i komoda, preko stolića za kavu i blagovaonskih stolova, pa sve do nogu sofa i kauča. Masivni namještaj djeluje uistinu zanimljivo i lako postaje dominantna karakteristika svake prostorije. Samo pripazite da ne pretjerate s time i da ne dođete do faze kada će u interijeru biti previše punog drveta u raznim nijansama. Vrlo atraktivna je kombinacija drveta s metalom ili staklom. Na primjer, masivna ploča stola dopunjena tanjim metalnim nogama može djelovati prozračnije.

Posebna kategorija su dodaci. Zaista nema granica mašti i opet je moguće iskoristiti puno drvo u raznim oblicima. Drveno može biti stvarno bilo što. Od polica i okvira za slike preko tegli za cvijeće do lustera. Na tržištu ćete pronaći brojne zanimljive komade – a ako se usudite, možete hrabro krenuti i u izradu vlastitih originalnih dodataka.

Svojstva koje mogu dobro doći

Puno drvo posjeduje niz praktičnih svojstava koja samo potiču njegovu upotrebu u domaćinstvu. Koja su to svojstva?

Photo by Andrea Davis on Unsplash
https://unsplash.com/photos/04G19lnpHcc

  • Dobro izolira i  amortizira– drveni pod nije hladan, a ujedno je toliko mekan da je hodanje po njemu puno zdravije i ugodnije.
  • Dugotrajan – namještaj od punog drveta može se pohvaliti dugim vijekom trajanja.
  • Zdrav materijal – drvo regulira vlagu i pomaže svima koji teško dišu.
  • Jednostavna obnova – ako su vam pod ili namještaj izgrebani, dovoljno je malo popraviti i brzo ćete im vratiti izvorni sjaj.