Početna Dalmacija Hrvatskim cestama odbijena dozvola za važnu prometnicu na ulazu u Split, vozači...

Hrvatskim cestama odbijena dozvola za važnu prometnicu na ulazu u Split, vozači će se još morati strpiti za stvarni početak radova i na solinskoj Širini, ima li kraja gužvama?

1476
UDIO

Solinska ispostava Upravnog odjela za graditeljstvo Županije splitsko-dalmatinske odbila je zahtjev Hrvatskih cesta za izdavanje lokacijske dozvole za planiranu izgradnju spoja Matoševe ulice sa zapadnim kolnikom solinsko-splitske obilaznice kod tvornice “AD Plastik”.

Riječ je o projektu u pripremi kojim bi se s Matoševe ulice u Solinu, čiji je zapadni dio, onaj od križanja sa (starom) Solinskom i “Tommyjeva” hipermarketa do trgovačkog centra “Salona mall” podignut na razinu državne prometnice, moglo priključivati na obilaznicu.

Kako je obrazloženo, zahtjev za izdavanje jednog od ključnih “papira” za buduću izgradnju odbijen je zbog “neusklađenosti s Pravilnikom o sadržaju idejnog projekta”, jer ispada da je projektant formalno-pravno naveo da se planira “graditi rampa” umjesto “rekostrukcije državne ceste 8 (Jadranska magistrala, op.a.) i državne ceste 432 (Matoševa ulica, op.a.)”, te da nije dostavio građevinsku i uporabnu dozvolu za postojeće dvije državne prometnice.

Premda Hrvatske ceste kao podnositelj zahtjeva imaju rok od 15 dana za žalbu Ministarstvu graditeljstva, riječ je o velikom koraku unatrag za jedan od dijelova pompozno najavljivanog projekta prometnog “otčepljivanja” Splita i bliže okolice, gdje se, ne zaboravimo, nalaze dvije nafrekventnije točke u cijelog državi – križanje za Stobreč i TTTS, te ono na solinskoj Širini.

Od svih obećanja koje su političari tijekom proteklih četiri-pet godina višekratno naveli, izgrađen je samo istočni prilaz s Ulice Zbora narodne garde na obilaznicu, onaj na splitskim Dragovodama, dok su radovi na zapadnoj “rampi” na Pujankama u tijeku.

Dobra je vijest da je nedavno postala pravomoćna građevinska dozvola za planiranu istočnu “rampu” sa splitsko-solinske obilaznice prema Matoševoj ulici i ulazu u “Salona mall”, ali i tu će se vozači trebati strpiti do raspisivanja natječaja za izgradnju i dovršetka buduće ceste.

Svi sudionici u prometu morat će pokazati jednaku razinu čuvanja živaca i tijekom čekanja završetka radova na izgradnji spasonosnih mostova preko Širine i Jadra, jer iako je gradilište formalno otvoreno u nazočnosti resornog ministra Olega Butkovića, radnici tvrtke “DiV”, iza koje stoji Tomislav Debeljak, vlasnik splitskog škvera, još se uvijek nisu zahuktali, a nova turistička sezona i dodatne gužve su pred vratima. Da paljenje bagera nije bilo opetovano najavljivano, ponajprije još krajem prošlog ljeta, sve bi se moglo i progutati, ali ovako…

izvor: slobodnadalmacija.hr