Početna Kaštela Prepoznajete li ove vizure? Projekt je trajao dvije i pol godine, vrijedan...

Prepoznajete li ove vizure? Projekt je trajao dvije i pol godine, vrijedan je 50-ak milijuna kuna, ovako izgleda nova obala u Kaštelima!

1862
UDIO

Nakon dvije i pol godine koliko je prošlo od samog početka izgradnje nove komunalne luke u Kaštel Starom, radovi na ovom, 51 milijun kuna vrijednom projektu, čijom se realizacijom obala doslovno promijenila do u najmanji detalj, potpuno su završeni.

Kako je za ‘Slobodnu’ potvrdio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, čeka se tehnički pregled i svečano otvaranje koje je planirano za 1. srpnja.

Prije desetak dana završeni su radovi na elektroinstalacijama, odnosno postavljanju stupova javne rasvjete i spajanju ostale elektroopreme, a potpuni preobražaj ovog dijela Kaštela pogledajte u fotogalerije našeg fotoreportera Nikole Vilića.

Podsjetimo, projekt izgradnje obuhvatio je izgradnju i uređenje morskog dijela luke s novim lukobranom i oko 160 komunalnih vezova, uglavnom za domicilno stanovništvo te rekonstrukciju i uređenje obalnog pojasa na gotovo 9,5 tisuća metara četvornih.

– Projekt je vrijedan 51 milijun kuna, od čega je Grad Kaštela sudjelovao s 14 milijuna, Ministarstvo mora sa 6 milijuna, a ostatak sredstava od 31 milijun kuna osigurani su od strane nositelja projekta Županijske lučke uprave i Splitsko-dalmatinske županije.

I dok se čeka tehnički pregled, u komunalnoj tvrtki ‘Zeleno i modro’ najavljuju objavu poziva zainteresiranim korisnicima novih vezova u ovoj luci.

Tko će koristiti nove vezove odlučit će komisija sastavljena od predstavnika pomorskog sportskog društva Srdela iz Kaštel Starog, tamošnjeg mjesnog odbora i predstavnika lokalne vlasti, Županijske lučke uprave, a prema unaprijed utvrđenim kriterijima.

izvor: slobodnadalmacija.hr