Početna Kaštela Hrvatski obrtnici kuhali za Darku: Eno- gastro Kaštela 2022

Hrvatski obrtnici kuhali za Darku: Eno- gastro Kaštela 2022

1336
UDIO

Dok su kaštelanske udruge kuhale u Sućurcu u isto vrijeme Udruženje obrtnika Kaštela, ispred gimnazije u Kaštel Novom, organiziralo je Humanitarnu manifestaciju pod nazivom Eno–gastro Kaštela 2022, koja se održava već po osmi put, gdje su sudjelovali obrtnici iz hrvatskih županija. Cijena hrane, također, je bila simboličnih 25 kuna a posjetitelji su mogli kušati mnoge delicije iz cijele Hrvatske. Sva sredstva prikupljena od prodaje hrane donirali su za sumještanku Darinku Ljubenkov, koja je na rehabilitaciji nakon povrede kralježnice. Pokrovitelj ove manifestacije je Grad Kaštela, TZ Kaštela i Hrvatska obrtnička komora. Prikupljena sredstva uplatit će se na broj računa OTP Banka IBAN : HR 6424070001100609110

Kako nam je kazala predsjednica UOK-a, Tatjana Ćakić, u Novom se okupilo 24 obrtnička udruženja iz Hrvatske i obrtnici iz Slovenije.Nije bilo lako oragnizirati ovakvu manifestaciju ali nadaju se da će prikupiti dovoljno sredstava za Darku, kazala je.

Tako se na meniu našla mnoga jela sa roštilja, kobasice, domaći pršut iz Vrgorca, kolači, crni rižot, čobanac, slavonski hot-dog, biži sa janjetinom i mnoge druge delicije.
Nakon službenog dijela gdje su podijeljene zahvalnice svim sudionicima , obrtnici Kaštela i njihovi gosti zauzeli su plesni podij ispred donjokaštelanske gimnazije te uz dobro poznate glazbene ritmove zaplesali, u nadi kako će ova večer doprinjeti ozdravljenju naše Darke.