Početna Kaštela Prva večer VDP-a posvećena Jakši Fiamengu

Prva večer VDP-a posvećena Jakši Fiamengu

258
UDIO

Kaštelanski festival Večeri dalmatinske pisme započeo je večeras u Kaštel Kambelovcu. Već 24 godine ova manifestacija okuplja renomirana imena klapske scene. U dvije večeri na koje je festival podijeljen, možemo uživati u zabavnoj i klapskoj glazbi.
Prva večer bila je posvečena legendi glazbenog stvaralaštva Jakši  Fiamengu, koja je opet bila podijeljena u dva dijela.

-Prigode diktiraju način na koji se festival vodi a ja ću ovu večer voditi s velikim poštovanjem, jer je ova večer posvečena velikanu našeg glazbenog stvaralaštva- kazao je Ridjan na samom početku.
 Nakon njegove najave pušten je dokumentarni film o Jakši Fiamengu.
U prvom dijelu ove večeri posjetitelji su mogli uživati u a cappella izvedbama klape Neverin, koja je izvela “Lipo ime” i “Ljubim te do bola”a nakon njih na pozornicu se popela  klapa Luka iz Rijeke te izvela “Noccturno” i “Kad mi bude leći “. Klapa Cambi izvela je “Sutra će te ponit” te bacila dašak tuge na poljanu sv.Mihovila.a izvedbom skladbe “Da u tvom krilu počinem” zaradila gromoglasni aplauz publike.
U drugom dijelu večeri nastupili su  Katica Marinović i Marko Pecotić Peco te su uz band izveli poznate zabavne skladbe.  Kroz cijeli program vodio nas je, već tradicionalno, Frano Ridjan.