Početna Hrvatska ĐOLA 22 – Odigrane prve utakmice pretkola

ĐOLA 22 – Odigrane prve utakmice pretkola

346
UDIO

Prvi dan turnira otvoren je s dvije utakmice Dječjeg turnira. Momci iz ekipe Zar je bitno napunili su na turniru za 2007-2008. godište mrežu Torce sa 10 pogodaka (10:0 ) dok su Crne pantere na turniru za 2009-2010. godište protiv Pekara iz cirkusa postigli čak 11 pogodaka (11:1).

Glavni dio turnira otvorile su dvije mlade ekipe, Granada iz K. Gomilice i TNT Trogir. Iako se to iz konačnog rezultata ne bi moglo kazati,, utakmica je većim djelom bila izjednačena. Iako su Trogirani rano poveli Granada je brzo preuzela sve konce igre pa su do kraja poluvremena imali prednost od 4:1. Početkom nastavka Trogirani su se s dva brza pogotka vratili u igru, neizvjesnost je trajala do sredine drugog dijela kada je Granada povela sa 6:4 nakon čega su se Trogirani raspali pa ne treba čuditi konačan rezultat utakmice 9:4, Kod Granade se sa četiri pogotka istakao Luka Topić dok je kod Trogirana Marin Bonačić postigao tri pogotka.

U drugoj utakmici pretkola sastale su se dvije ekipe koje bi komotno mogle igrati i na veteranskom turniru. Finalisti zadnjeg Đole iz 2019. ekipa Momci s termina izašla je na teren u nešto izmijenjenom izdanju (braća Karanušić, Širer, Baran, Dinko i Kele) dok su im se s druge strane suprotstavili Licemjeri za koje su igrali Krešo, Turki, Pele, Mario Jurić, Frane, Brko, Pepur i Jure Škrapić. Baran i njegovi momci većim dijelom utakmice održavali su minimalnu prednost koju su na kraju uspjeli povećati na konačnih 5:2.

Nakon njih na teren je ponovo izašla kaštelanska mladost, Medina ekipa Restoran Focus 2 predvođena Josipom Tarabarićem i njegovim prijateljima iz Vala i GOŠK-a i Dugopolja (Krsto Avramović. Roko Mišković, Ante Zec, Mateo Kojadin) i lukšićka ekipa predvođena Vitom Milanovićem. Bila je to neravnopravna utakmica od samog početka, s jedne strane spremni momci koji su na ovom terenu osvajali i Ligu pionira i Dječjeg Đolu, koji su puni snage nakon treninga u svojim klubovima s druge strane obični rekreativci. Prednost Focusa je rasla od prve minute a zaustavila se na konačnih 20:2 O strijelcima nećemo, ionako im se ovi pogoci iz pretkola ne računaju za konačni poredak.

U posljednjoj utakmici prvog dana Đole sastali su se Bare i njegovi plaćenici te CB ‘Đovani’ iz Trogira. Bare je u odnosu na prethodna izdanja malo pomladija ekipu te je svojim veteranima Urošu Cipciju, Rabadanu i Slavenu priključio Vladu Vranješa i Antu Kelića. S druge strane Stipe Relota je doveo dosta šarenu ekipu, spoj mladosti i iskustva. Dok je bilo snage Trogirani su se još nekako i držali ali u drugom dijelu Bare je malo po malo, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Urošu Cipciju (3) povećavao svoju prednost do konačnih 4:1.

Josip Pepur prvi je osvajač nagradne igre za gledatelje, osvojio je malu bačvicu Krombacher pive.

Raspored današnjih utakmica:

Četvrtak, 11.08.2022.

18:15 Dječji turnir ’07-’08

18:50 Dječji turnir ’11-’12

19:30 Klesarstvo Geni Kameni — Mlaji

20:25 Jabulani — MNK Kalac

21:20 G-Točka 1 — CB ‘Lumbrelin’

22:15 CB ‘Gabine’ — CB ‘Vox’