Početna Kaštela Arsenov feral oduševio kaštelansku publiku

Arsenov feral oduševio kaštelansku publiku

224
UDIO

Glumci i glazbenici Hrvatskog narodnog kazališta iz Šibenika sinoć su gostovali u Kaštelima i dali svoj doprinos “Danima Miljenka i Dobrile”, u organizaciji Turističke zajednice grada Kaštela.

– Prošle godine smo imali razgovor sa HNK iz Šibenika na temu ljubav, i gsp. Jakov je predložio “Arsenov feral” koji je jako prilagodljiv, jer Arsenove pjesme su ponajprije ljubavne. Uz dogovor s glumcima odabrali smo jedan splet ljubavnih pjesama, ne samo Arsenovih nego i drugih pjesnik, koje su popraćene vrhunskom glazbom. Nadam se kako smo Kaštelanima pripremili nešto malo drugačije, a opet vrhunski, svjetsko i naše -kazala je Marijana Vulas koordinatorica “Dana Miljenka i Dobrile”.

Glumci su čitali poznata djela Arsena Dedića i mnogih drugih književnika a njihova manifestacija naziva se “Arsenov feral”.
– Kada je Arsen umro, mi glumci iz šibenskog kazališta razmišljali smo kako da ga obilježimo pa smo došli na ideju “Ferala”. Počeli smo polako i stidljivo prvo u Šibeniku a danas imamo preko 60 izvedbi “Arsenovog ferala”- kazao je Jakov Bilić ravnatelj HNK Šibenik.

Poznate stihove Arsena ali i Ujevića, Jesenjina, Nerude čitale su šibenske glumice Ana Perković, Oriana Kumčić i Franka Klarić.
Publika u dvorcu Rušinac također je mogla uživati u poznatim evergreen-ima Arsena i Gabi Novak koje je izvodila Nataša Cvitan, a na klaviru i gitari pratili su je  Šime Buha, odnosno Ante Stošić. Tako su Miljenkovim Rušincem odzvanjali prekrasni taktovi poznatih “Ja pamtim samo sretne dane”, “Odlazak”, “Kuća za ptice”.Uz poneku dosjetku glumaca i neku crticu iz Arsenovog života glumci su tu večer obojali sjetom i emocijama ali i napunili srca posjetitelja poezijom.