Početna Kaštela Arije pod zvijezdama melem za oči i dušu

Arije pod zvijezdama melem za oči i dušu

412
UDIO

Kaštelansko kulturno ljeto ovog četvrtka nastavlja se s koncertom “Arije pod zvijezdama”. Turistička zajednica grada Kaštela već tradicionalno organizira ovu glazbenu poslasticu kojom časti svoje sugrađane i njihove goste. U autentičnom ambijentu novskog brca sopranistica Antonija Teskera i Ana Zebić Kostel, mezzosopranistica Dora Jana Klarić i bariton Marin Čargo izveli su najljepše svjetske arije. Koncert su otvorile Ana i Dora izvedbom dueta Giuliette i Niklausa iz opere “Hoffmannove priče”  uz klavirsku pratnju Zorana Velića, a sve pod voditejskom palicom Marijane Vulas.
Nakon njih na pozornicu se popela domaćica programa, Antonija te izvela ariju Santuzze iz opere “Cavalleria rusticana”. Mlada glazbenica Dora  Klarić koja je ove godine debitirala u splitskom HNK izvela je Bizetovu  “Seguidillu” iz opere “Carmen”, a Marin Bellinievu “Or dove fuggo io mai….Ah, per sempre”, ariju  Riccarda iz opere “I Puritani” a publika je svaku izvedbu počastila gromoglasnim aplauzom.  Bilo je tu i drugih glazbenih poslastica kao Duet cvijeća iz opere Lakme, “Čarobna frula od W.A.Mozarta,  “Đula pred kućom sjedila” iz opere “Ero s onoga svijeta”.Na kraju samog koncerta glazbenici su skupa izveli
“Neka cijeli ovaj svijet” iz mjuzikla “Jalta, Jalta” te Verdijevu Napitnicu iz opere “Traviata” te ovoj glazbenoj večeri dodali neku drugu dimenziju a publika je sve pratila aplaudirajući.

1