Početna Kaštela Ni kiša nije omela koncert Amire Medunjanin

Ni kiša nije omela koncert Amire Medunjanin

800
UDIO

Turistička zajednica grada Kaštela uz potporu Grada Kaštela svim Kaštelanima ovog petka ponudila je nešto nesvakidašnje, koncert kakav nemamo priliku često slušati u Kaštelima. Naime, u Novom parku u Kaštel Lukšiću u sklopu manifestacije “Dani Legende o Miljenku i Dobrili”,  svoj koncert održala je Amira Medunjanin.
Ova bosanskohercegovačka pjevačica, humanitarna i svjetska ambasadorica kulture i glazbe u rodnoj Bosni i Hercegovini i susjednim državama, opisana je kao “jedan od velikih glasova svoje generacije” s privlačnim zvukom koji “lebdi između Istoka i Zapada” i kao jedan od najboljih i najnježnijih europskih pjevača. Mnogi ju nazivaju bosanskom Billie Holiday, jer njen način izvođenja i igranja sa sevdahom je nešto zaista posebno. Ova Sarajka koja ima nekoliko albuma iza sebe, i nebrojeno koncerata obojanih emocijama, miris sevdaha u ” Dobriline glazbene večeri” donijela je i u Kaštela, a publika je isti objeručke prihvatila.
Antonio Vrbički na harmonici  i Zoran Majstorović na gitari uz osebujnu Amiru koncert su otvorili pjesmom “Žute dunje” od Indexa, te zaradila ovacije publike.
– Jako mi je drago što sam se ponovno vratila “kući”, jer večina vas ne zna kako sam u Kaštelima živjela davne ’95 god. Za Kaštela me vežu uspomene i ovo je večer nabijena emociama pa se nadam kako nas kiša neće omesti – kazala je Amira.
Nakon taktova druge pjesme počela je padati kiša ali oca glazbena diva se nije dala smesti te je “mantrala” kako je rekla da kiša što prije nestane. Publika je pljeskala i nije napustila koncert a Amira je sa svojim glazbenicima nastavila ploviti sevdahom i nizati pjesme nabijene emocijom, i nije prestala ni kad su iz publike ponudili kišobrane za glazbenike ni kad su prekriveni mikrofoni i razglas. Amira je pokrila mikrofon i nastavila dalje. Valjda je i kiša vidjela da ne može protiv ovoliko emocija i  želje da se koncert iznese do kraja pa je u jednom trenutku i prestala. Na samom kraju na bini se pridružila i bivša klapa Sedam Kaštela u kojoj je Amira pjevala dok je živjela u Kaštelima.
– Moram vam reći kako sam radila u brodogradilištu tih godina kad je prestala opsada Sarajeva a ja napokon uspjela izaći. Uvijek sam nešto pjevušila i moja druga majka kako ju ja zovem me pozvala da se pridružim njima u klap,tadašnjoj klapi Sedam Kaštela. To su bile jako teške godine za mene, bila sam jako depresivna i potonula a oni su me podignuli i vratili u život – kroz suze je pojasnila. Zato večeras ovaj koncert završavam pjevajući s mojim prijateljima – kazala je, te se zagrlila s prijateljima i otpjevala Konobu. Možemo reći kako je ovo bio jedan koncert za pamčenje, popračen sevdahom, emocijama, kišom i ponekim vicem o Muji i Hasi.