Početna Hrvatska Uskoro stiže novo pogoršanje vremena. Meteorologinja: Stiže klimatološka jesen

Uskoro stiže novo pogoršanje vremena. Meteorologinja: Stiže klimatološka jesen

424
UDIO
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

I U NOVI tjedan ulazimo s nestabilnim atmosferskim prilikama. Jutros i u unutrašnjosti i duž Jadrana lokalno ima kiše, pljuskova pa i grmljavine.

U nastavku dana kiša će biti češća pojava na kopnu, osobito u zapadnoj unutrašnjosti, no nestabilnosti će biti u cijeloj zemlji.

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, vrlo toplo i sparno, današnja je prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku. Mjestimični pljuskovi, lokalno i grmljavina, najviše se očekuju u unutrašnjosti Dalmacije, unutrašnjosti Istre, na istoku zemlje te u gorju.

Vjetar je uglavnom slab do umjeren, sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni, na moru će česta ujutro biti bura, zatim  većinom sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 30 Celzijevih stupnjeva.

Još nekoliko vrućih dana na Jadranu, a onda novo pogoršanje

Meteorologinja N1 Tea Blažević najavljuje kako će bez promjene i u posljednjim danima kolovoza, dakle, promjenjivo i nestabilno. Još će nekoliko dana biti vrlo toplo i vruće, posebno na Jadranu.

U četvrtak klimatološki počinje jesen i temperature će se malo sniziti i na kopnu i na moru, gdje će bura biti jaka na dijelu obale, uz lokalno i izraženije pljuskove.

I dalje nema naznaka dugotrajnijoj stabilizaciji, barem tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali.