Početna Hrvatska Kaštela, Đola ’22 – Odigrana 1/8 finala

Kaštela, Đola ’22 – Odigrana 1/8 finala

187
UDIO

Na igralištu Gimnazije u Kaštel Novom, na Polinovcu, s jednim okom prateći prijeteće oblake a s drugim okom prateći igru odigrane su proteklih nekoliko dana sve utakmice 1/8 finala nakon kojih je na turniru ostalo samo osam ekipa koje nastavljaju daljnje natjecanje. U osmini finala postignuti su slijedeći rezultati:

Mali Japan — CB ‘Sidro’ 4:3

Bare i plaćenici — Restoran Focus 1 3:2

UPC Kaštela — CB ‘Tin’ 3:0

Granada – Restoran ‘Focus’ 2 2:5

Jabulani — FE Transport 4:0

Dujmov d.o.o. — CB “Lumbrelin” 5:4 pen.

Krespo bar — CB “Stara kuća” 1:5

Vole gradele – Midera Shop 6:5 pen.

 

Ominu finala otvorile su dvije ekipe iz šibenskog kraja, Mali Japan iz Ražina i CB “Sidro” iz Primoštena. Obje ekipe išle su u susret dosta rezervirano, svjesne važnosti utakmice. Nešto iskusniji momci iz Ražina bolje su ušli u susret, čak su i poveli, međutim Primoštenci do kraja poluvremena ipak uspjevaju poravnati a početkom drugog dijela i povesti sa 2:1. Mali Japan s dva nova pogotka brzo vraća svoju prednost koju su teškom mukom, i sa isključenim igračem, ipak uspjeli sačuvati do kraja utakmice.

Bare i njegovi plaćenici kreirali su malu senzaciju, izbacili su ekipu Restoran “Focus” 1 čiji roster je bio pun dobrih igrača u najboljim godinama (Ante Kunac, Toni Jurić, Ante Đikić, Nikola Zec). Vremešnoj Barinoj ekipi iz pretkola u 1. kolu pridodan je još jedan veteran Mladen Rožić a za osminu finala i Krešo Vranješ, isto tako blizu veteranskim godinama. Sasvim neočekivano dobro ušli su u susret, pogocima Uroša Cipcija (2) i Ante Kelića rano su poveli s 3:0. “Focus” 1 se brzo sabrao, do kraja poluvremena pogocima Andre Šarića i Ante Đikića uspjeli su smanjiti na 3:2. U drugom dijelu očekivalo se da će ekipa “Focus” 1 brzo okrenuti rezultat u svoju korist, međutim svi njihovi pokušaji odbijali su se od čvrste obrane Barine ekipe koja je svoju minimalnu prednost uspjela sačuvati do kraja utakmice.

Ekipa UPC Kaštela nastavila je nizati pobjede na ovogodišnjem izdanju Đole. Pala je i treća žrtva na njihovom putu do samog kraja turnira. CB “Tin” jako mlada ekipa vođena sigurnom rukom iskusnog Stjepana Maglice pružio je solidan otpor iskusnijoj ekipi UPC Kaštela, tako da nakon prvog poluvremena nije bilo pogodaka. U drugom dijelu vidjeli smo bolje izdanje momaka iz ekipe UPC Kaštela koji su, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Mariju Orloviću koji je postigao sva tri pogotka svoje ekipe, rutinski priveli utakmicu kraju.

U posljednjoj utakmici prvog dana osmine finala vidjeli smo dvije jako mlade ekipe, Granadu iz Kaštel Gomilice i Restoran “Focus” 2. Ekipa iz Gomilice predvođena Lukom Topićem pružila je dobar otpor ekipi “Focusa” 2 predvođenu Josipom Tarabarićem i njegovim suigračima Anti Zecu, Roku Miškoviću, Mateu Kojadinu, Krsti Avramoviću i dr. Rano vodstvo ekipe “Focus” 2 brzo je sa dva pogotka anulirao najbolji igrač Granade Luka Topić ali kvalitetnija i efikasnija igra ekipe “Focus” 2 donijela im je do kraja poluvremena poravnavanje rezultata a u drugom dijelu i tri nova pogotka s kojim su mirno priveli utakmicu kraju.

Drugog dana osmine finala odigrane su i preostale utakmice. U prvoj se eteranska ekipa Jabulanija dosta dugo mučila kako bi skršila otpor čvrstih i borbenih momaka iz ekipe FE Transport, prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka ali kad im se špina u drugom dijelu otvorila golovi su počeli padati kao na traci, jedan za drugim. S četiri pogotka u drugom dijelu (I. Tuta, Vučica, Grubišić i Barišić) otklonili su svaku neizvjesnost oko pobjednika ovog susreta.

Nakon njih na teren su izašle ekipe Dujmov d.o.o. i CB “Lumbrelin”, dvije dosta izjednačene ekipe koje su sve prisutne držale u neizvjesnosti jer se pobjednik nije mogao naslutiti do samog kraja utakmice. “Lumbrelin” je pogocima Denija Đurasa u dva navrata vodio, međutim zahvaljujući Davoru Kajiću ekipa Dujmov d.o.o. dva je puta uspjevala je postići izjednačujući pogodak. Kako u regularnom dijelu utakmice nismo dobili četvrtfinalistu prišlo se izvođenju penala gdje su momci iz ekipe Dujmov d.o.o. bili smireniji i precizniji.

Dvostruki pobjednik Đole iz 2017. i 2018. godine ekipa CB “Stara kuća” očito misli ozbiljno, odradili su još jednu rutinsku utakmicu svladavši dosta uvjerljivo mlade momke Krespo bara. Sa tri pogotka kod pobjedničke ekipe ponovo se istakao Joško Sunara a s po jednim pogotkom podržali su ga Stipe Đirlić i Ivan Čurković.

U posljednjoj utakmici osmine finala sastale su se dvije dobre ekipe Vole gradele iz Splita i domaća ekipa Midera Shop. Bila je to tvrda i neizvjesna utakmica dvaju izjednačenih suparnika, prvo poluvrijeme odigrano je bez pogodaka. Mate Ivančić je sredinom drugog dijela doveo Mideru u vodstvo ali Ante Matas na samom kraju utakmice uspijeva izjednačiti. Primljeni pogodak očito je uzdrmao mlade momke iz Midere a iskusnija ekipa Vole gradele je u izvođenju penala bila smirenija i preciznija što im je donijelo još jedno četvrtfinale Đole.

Na poluvremenu posljednje utakmice izvučeni su parovi četvrtfinala koje će se igrati u ponedjeljak. Na poluvremenu zadnje četvrtfinalne utakmice izvlačiti će se parovi polufinala koje je na rasporedu u utorak.

Raspored i satnica četvrtfinalnih utakmica:

Ponedjeljak, 05.09.2022.

 18.15  Dječji turnir  2007-2008 god.   (1/2 finale)

18.50  Dječji turnir  2007-2008 god.   (1/2 finale)

19:30  Restoran ‘’Focus’’ 2  —  Vole  gradele

20:25  Jabulani  —  CB ‘’Stara  kuća’’

21:20  UPC  Kaštela  —  Dujmov  d.o.o.

22:15  Mali  Japan  —  Bare  i  Plaćenici