Početna Hrvatska SPLITSKA ZRAČNA LUKA REKORDER: U kolovozu preko 600 tisuća putnika!

SPLITSKA ZRAČNA LUKA REKORDER: U kolovozu preko 600 tisuća putnika!

286
UDIO
Foto: Veljko Martinović

Zračna luka Split ponovno je rekorder po broju putnika. Kroz ovu je hrvatsku zračnu luku u kolovozu ove godine prošlo više od 625 tisuća putnika, što je tek 46 tisuća putnika manje u odnosu na rekordni kolovoz 2019. godine, javlja Croatian Aviation.

Split je u kolovozu dočekao i dvomilijuntog putnika, od siječnja do kraja kolovoza na Resniku je prihvaćeno i otpremljeno čak 2.147.203 putnika, pa je u prvih osam mjeseci ove godine prevezeno pola milijuna putnika više u odnosu na cijelu 2021. godinu.

Promatrano na mjesečnoj razini, u srpnju je u ovoj zračnoj luci bilo više putnika, što je zapravo pravilo već dulji niz godina, promet je nešto veći u srpnju nego u kolovozu.

Split će ove godine prijeći brojku od 2,5 milijuna putnika, a osim značajnog oporavka prometa, regulator će zbog broja putnika (2 milijuna na godišnjoj razini) morati omogućiti i dolazak druge handling kompanije u ovu hrvatsku zračnu luku, baš kao i u Zagreb.

S obzirom na najave, za očekivati je odličan rujan u ovoj hrvatskoj zračnoj luci, koja će se za prvo mjesto na kraju godine boriti sa Zagrebom.