Početna Hrvatska TRGOVAČKI LANAC OGRANIČIO PRODAJU ŠEĆERA Vlasnik tvrdi: Gubimo kunu i pol po...

TRGOVAČKI LANAC OGRANIČIO PRODAJU ŠEĆERA Vlasnik tvrdi: Gubimo kunu i pol po kilogramu

628
UDIO
Foto: Mathilde Langevin / Unsplash

Niti tri dana nakon što je Vlada ograničila cijene pojedinih životnih namirnica, trgovački lanac Boso, popularan u istočnom dijelu zemlje, ograničio je prodaju šećera kako bi spriječio udar potrošača

Ovo otkriva Jutarnji list, koji je krenuo tragom priče nakon što im se javio čitatelj iz Lužana kod Slavonskog Broda kojemu nisu dopustili kupiti više od dva kilograma šećera. Kanio je kupiti četiri kilograma kako bi napravio pekmez od šljiva.

Prodavačica u dućanu potvrdila je da je takvo ograničenje uvedeno u svim trgovinama ovog lanca, a isto je potvrdio i vlasnik lanca Bosiljko Stanić.

‘Mi na šećeru trenutno gubimo kunu i 50 lipa po kilogramu u odnosu na nabavnu cijenu. Ograničenje smo uveli kako bismo spriječili udar potrošača, a za dalje ćemo vidjeti. Mislim da to neće biti problem za obične potrošače već za vinare, slastičare i ostale koji trebaju veću količinu šećera’, kazao je Stanić za Jutarnji.

Vlada je prije dva dana ograničila cijene devet namirnica, među kojima je i šećer koji sada ne smije koštati više od od 7,99 kuna za kilogram. Stručnjaci su upozoravali da će doći do nestašica proizvoda s limitiranim cijenama, no premijer Plenković tvrdi kako su se s trgovcima dogovorili.