Početna Kaštela POBJEDA MALOG IVANA Dječak iz Kaštela napokon će ići u vrtić

POBJEDA MALOG IVANA Dječak iz Kaštela napokon će ići u vrtić

316
UDIO
Foto: Unsplash

Dvoipolgodišnji Ivan do sada je sestru blizanku Anu s majkom mogao samo odvoditi i dovoditi iz vrtića. To će se uskoro promijeniti zahvaljujući hrabroj Ivani koja je uz pomoć N1 ispravila nepravdu i izborila mjesto za svog sina.

‘Ponosna sam, sretna i zadovoljna. Puno muke sam uložila da bi došla do ovoga, ali isplatilo se. Nisam očekivala. U biti, nadala sam se, ali znamo da država ipak neće ići protiv sebe. U ovom slučaju je išla’, kazala je Ivana Čerina Cecić.

I ne samo to. Država je priznala da je pogriješila. Inspekcija je utvrdila nepravilnosti i vrtiću izdala naređenje da Ivana upišu u vrtić. Osmijeh na lice Ivanu i roditeljima vratila je omotnica koja ih je jučer dočekala u poštanskom sandučiću.

‘Nakon obavljenog inspekcijskog nadzora utvrđene su nepravilnosti vezane za neupisa djeteta rođenog 27. veljače 2020. godine u jaslice, te je Vrtiću naređeno da dijete upiše u odgovarajuću odgojno-obrazovnu skupinu u pedagošku godinu 2022./23.’, izvijestili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Rješenje je tu, no Ivana se sada pita kada će se to dogoditi. Odgovor je potražila u vrtiću gdje su joj poručili da ne znaju ništa o rješenju inspekcije.

‘Poslala sam mail, zvala i otišla u vrtić ali oni su rekli da još nikakva saznanja nemaju, a kada se ravnateljica vrati da će mi javiti kada ću doći potpisati ugovor. Ja se nadam da će to biti što prije, zato što je Ana nesretna, a Ivan još nesretniji što ostaje kući’, kaže Ivanova majka Ivana.

N1 je odgovor potražio kod ravnateljice. No, kao i ranije, nije bila dostupna. Oglušila se i na pozive i na poruke. Odgovor su na kraju dobili od resornog ministarstva.

‘Slijedom obavljenog inspekcijskog nadzora u DV Kaštela, izdano je rješenje kojim je DV Kaštela naređeno da upiše dijete I.C. u odgovarajuću odgojno-obrazovnu skupinu Vrtića s rokom izvršenja 5 dana’, poručili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Iako ima samo dvije i pol godine i rijetku bolest od rođenja, Ivan je svjestan svega što se događa. Kaže nam da za njega nisu imali mjesta i da je sada napokon sretan.

‘Jutros kada smo išli po Anu htio je ostati i već se pripremio gdje je njegov ormarić koji će dijeliti s Anom’, dodaje Ivanova majka.

Bez sestre Ane osjeća se nepotpun jer su od rođenja pravi mali tim – zajedno ili nikako. Nakon naredbe ministarstva dječjem vrtiću koji se i dalje prema dječaku, roditeljima i javnosti odnosi ignorantski, napokon će u toliko priželjkivan vrtić zajedno ruku pod ruku.