Početna Kaštela Promoviran film Biseri srednje Dalmacije

Promoviran film Biseri srednje Dalmacije

228
UDIO

Danas je u Gradskoj upravi Trogir održano predstavljanje promotivnog filma ”Biseri srednje Dalmacije”. Riječ je o filmu koji je nastao u koprodukciji hrvatskog Pointers travela i berlinskog Blue planet filma. Na današnjem predstavljanju sudjelovali su predstavnici turističkih zajednica u kojima se snima film, Nada Maršić direktorica TZ Kaštela, Marin Piveta direktor- TZ grada Trogira, Domagoj Miše direktor- TZ općine Okrug, Iva Dvornik direktorica-TZ općine Marina, Adrijana Miloš direktorica- TZ općine Seget, Načelnik općine Seget-Ivo Sorić, Jasna Šikić iz Pointers travela te njemački glumac Falk –Willy Wild i režiser Johannes Westerkamp. Radi se o promotivnom filmu u trajanja 25 minuta gdje poznata osoba iz Njemačke, u ovom slučaju glumac Falk-Willy Wild vodi gledatelje kroz ljepote i zanimljivosti turističkih destinacija Kaštela, Trogira, Okruga, Marine i Segeta. Promotivni film će se emitirati (minimalno 40 x) u periodu između Božića i Nove godine kroz devet TV postaja i 8 online platformi, a zahvatit će tržišta Njemačke, Austrije i Švicarske koja obuhvaćaju govorno područje s više od 110 milijuna izvornih govornika. Film će se snimati sedam dana, a utiske sa snimanja iznio je i sam glumac.
-Prvi put sam u Hrvatskoj i na prvu me osvojila sama povijest i građevine koje su na ovom području, pogotovo Trogir i Kaštela. Posjetio sam podvodni muzej s kojim sam bio oduševljen, a također me impresionirala i sama priroda, more, biciklističke staze, šetnice, autohtona hrana. Kao televizijski glumac zainteresiran sam u povijesne priče koje su na ovim područjima, posebno Legenda o Miljenku i Dobrili, priče o ljudima u Zagori koji drže domaće životinje i uzgajaju domaću hranu. Jako mi se sviđa i vaša kuhinja – kazao je Wild.
Svi sudionici današnjeg predstavljanja su se složili kako je ovo jedan jako dobar projekt u promociji turizma 365 kojem naše turističke zajednice teže, u produljenju turističke sezone te privlačenje turista i u našu unutrašnjost.
– Projekt Biseri srednje Dalmacije je jedan dobar primjer udruživanja naših turističkih zajednica, i kako je rekao režiser, jedan pravi smjer prema održivom turizmu i razvoju održivog turizma.Ovo snimanje filma i emitiranje na njemačkom tržištu ove zime, jer film će se emitirati u božićno vrijeme, izvrstan je način promocije svim njemačkim gostima svih naših destinacija i blagodati koje posjedujemo u gradovima i općinama koje sudjeluju na ovom projektu – pojasnio je direktor TZ Trogir Marin Piveta.
– Snimanje ovog filma i zajednički rad svih turističkih zajednica ovoj projektu daje posebnu kvalitetu. Cilj filma je ono što i sami želimo, a to je održivi turizam, pokretanje turističkih tokova prema individualnim gostima, prema dužoj turističkoj sezoni i van sezonskim gostima. Želimo prikazati našu hranu, jer je ovo mjesec Hrvatskog turizma i gastronomije, želimo prezentirati naše marende, naš kaštelanski Crljenak, biciklističke staze, šetnice. Mislim kako uz sve navedeno i priču o Miljenku i Dobrili smo destinacija za 365 turizam – kazala je direktorica TZ Kaštela Nada Maršić.