Početna Kaštela Održana 9. sjednica Gradskog vijeća

Održana 9. sjednica Gradskog vijeća

110
UDIO

Ove srijede,u Gradskoj vijećnici, održana je 9. sjednica Gradskog vijeća,  sadržana od devet točaka dnevnog reda.  Jedna od bitnijih točaka bila je izmjena Odluke o komunalnom redu koja , uz nove odredbe, sadržava i nove iznose za počinjene prekršaje.

Prijedlog dopune i izmjene Odluke o komunalnom redu jednoglasno je usvojen te se time povećao i iznos kazni koji za pravne osobe iznosi deset tisuća kuna, za odgovornu osobu u pravnoj osobi tisuću kuna, za obrtnike to je iznos od pet tisuća kuna, a za fizičke osobe kazna je dvije tisuće kuna što su maksimalni iznosi dopušteni Prekršajnim zakonom. Na što se sve odnosi pogledajte ovdje .

Neke od tema za koje su gradski vijećnici pokazali interes su sljedeće: prostor „bivšeg kampa“ u Kaštel Gomilici, nadležnost odvoza otpada iz Zračne luke Split, projekt plaže u Kaštel Kambelovcu, izgradnja novih škola, projekt hortikulturnog uređenja te vezova u luci Kaštel Stari.

Na temu nadležnosti odvoza otpada s prostora Zračne luke Split, očitovao se direktor Zeleno i modro, Alen Lučić  te obrazložio kako Zračna luka  svojim vozilima radi sigurnosnih razloga prikuplja  i odvozi otpad na za to raspoloživ deponij na području Vučjeg brda u Trogiru

Gradski vijećnik Josip Berket uputio je prijedloge u svezi izgradnje sportske lučice u Kaštel Kambelovcu na predjelu Šimunićev mul kao i  izgradnju novih osnovnih škola prostorno  bližih državnoj cesti (ex magistrali).

Održan je sastanak s ravnateljima osnovnih škola s područja grada Kaštela i gospodinom Tomislavom Đonlićem, pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije. Svjesni smo preopterećenosti naših škola od kojih jedna  radi u tri smjene, a ostale škole u dvije smjene.
–  Smatram da je upravo prilika da Županija i Grad iskoriste ovo proračunsko razdoblje iz Europskih fondova 2022. – 2027. godine te da se povuku sredstva za izgradnju novih škola. Izvijestiti ću o daljnjem postupanju – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Usvojeni su i prijedlozi koji su se odnosili na polugodišnji Proračun Grada, prodaju gradskih parcela u Kaštel Sućurcu, sufinanciranje djelatnosti dadilja, kazne za povrede službene dužnosti u Vlastitom pogonu, prijedlog o uvjetima i načinu držanja domaćih i napuštenih životinja.
Za sve one koji se ne budu pridržavali propisa držanja kućnih ljubimaca, šetnja na povodcu, brnjica, kupljenje izmeta na javnim površinama slijede kazne, koje su do sada bile od 500 do 2000 kuna, a sada će biti  jedinstvena kazna od 2000 kuna.
Prijedlog o sufinanciranju dadilja je usvojen , sa 800 na 1100 kuna, a kako je obrazložila pročelnica Antonija Kljajić, obrt Oblačić iz Kaštel Starog se bavi tom djelatnošću.