Početna Kaštela Odobrena bespovratna sredstva za povećanje jasličkih i vrtićkih kapaciteta Grada Kaštela

Odobrena bespovratna sredstva za povećanje jasličkih i vrtićkih kapaciteta Grada Kaštela

82
UDIO

 

Gradu Kaštela odobrena su bespovratna sredstva za dva projekta dogradnje i nadogradnje dječjih vrtića ukupnog iznosa 4.896.000,00 HRK. Sredstva su odobrena u sklopu prvog Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova NPOO.C3.1.R1-I1.01“. Ostatak potrebnih sredstava za izvršenje navedenih investicija financirati će se iz proračuna Grada Kaštela.

Dječjem vrtiću Trešnjica odobrena su bespovratna sredstava u iznosu 1.224.000,00 HRK.

Cilj projekta je otvaranje jedne nove jasličke skupine, osiguravanjem infrastrukturnih i materijalnih kapaciteta odnosno dogradnjom jednog novog dodatnog dnevnog boravka za jasličku skupinu u dječjem vrtiću Trešnjica Kaštel Lukšić. Realizacijom projekta otvara se 12 novih upisnih mjesta za jasličku djecu, koja će uz roditelje i odgajateljice biti bogatija za novoopremljeni modernizirani boravak.

Dječjem vrtiću Višnjica odobrena su bespovratna sredstava u iznosu 3.672.000,00 HRK.

Cilj projekta je otvaranje dvije nove jasličke skupine i jedne nove vrtićke skupine, osiguravanjem infrastrukturnih i materijalnih kapaciteta odnosno nadogradnjom tri nova dodatna dnevna boravka u dječjem vrtiću Višnjica. Realizacijom projekta otvaraju se nova 24 upisna mjesta za jasličku djecu te novih 20 upisnih mjesta za vrtićku skupinu.

Planirana investicija rezultirati će većim kapacitetom upisnih mjesta u Kaštelima. Na taj način se djeci omogućava rani ulazak u sustav ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja čime se izravno pridonosi cjelovitom razvoju osobnosti djeteta, kvaliteti njegovog života. Roditeljima se pruža sigurnost da će njihovo dijete učiti i rasti te razvijati svoje potencijale, socijalnu i emocionalnu inteligenciju u uzrastu, i to u primjereno uređenim i adekvatnim prostorijama.

Projekti moraju završiti najkasnije do 30. lipnja 2026. godine.