Početna Kaštela Kaštelima odobrena bespovratna sredstva ukupne vrijednosti 5.637.600,00 HRK

Kaštelima odobrena bespovratna sredstva ukupne vrijednosti 5.637.600,00 HRK

233
UDIO

U sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova Gradu Kaštela su odobrena dva projektna prijedloga ukupne vrijednosti 4.896.000,00 HRK.

Preciznije, radi se o projektu dogradnje Dječjeg vrtića Trešnjica (1.224.000,00 HRK) i dogradnje i nadogradnje Dječjeg vrtića Višnjica (3.672.000,00 HRK). U Trešnjici se planira otvaranje jednog boravka jasličke skupine, dok se u Višnjici planiraju otvoriti dvije jasličke i jedna vrtićka skupina.

Dobivena bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti čine potreban dio za ostvarenje investicija, dok će se ostatak potrebnih sredstava osigurati iz Proračuna Grada Kaštela.

„Sve ovo je dokaz da Grad itekako skrbi o našim najmlađima sugrađanima, a to je samo dio aktivne demografske politike kojom se želi zadržati pozitivan prirodni prirast. Planiranim investicijama otvara se 36 jasličkih i 20 vrtićkih mjesta što će povećati postojeće kapacitete i pružiti našoj djeci opremljene i suvremene dnevne boravke. Grad će i ubuduće pratiti Pozive i biti vrlo aktivan u prijavljivanju s ciljem daljnjeg razvoja Grada“ – gradonačelnik Denis Ivanović.

Uz brigu za budućnost, Grad Kaštela se brine i za one koji su utkali svoj trud i rad u razvoj grada. Jučer je potpisan Ugovor iz Poziva Zaželi – faza III. Projektom će se zaposliti 15 žena iz teže zapošljivih skupina, te će se nastaviti pružati skrb za najmanje 90 starijih i/ili nemoćnih korisnika s područja Grada. Kako je rekao ministar Piletić „Ovaj Poziv predstavlja premosnicu do raspisivanja Poziva iz omotnice nove perspektive koji je Republika Hrvatska dogovorila iz Europskog socijalnog fonda Plus“. Gradu je ovo već drugi Projekt iz istog poziva, čiji su nastavak nestrpljivo čekali i nezaposlene žene i krajnji korisnici. Vrijednost projekta „Zaželi 2 – Grad Kaštela“ iznosi 741.600,00. HRK.