Početna Kaštela Otvoren Zinfest u Marini Kaštela

Otvoren Zinfest u Marini Kaštela

427
UDIO

Marina Kaštela u Kaštel Gomilici slijedeća tri dana postaje nezaobilazno mjesto za  ljubitelje dobre  vinske kapljice, prvenstveno Crljenka kaštelanskog, pretka  svjetski priznatog kalifornijskog Zinfandela.

Naime, od danas pa do subote, održava se drugo izdanje međunarodnog festivala u slavu Crljenka  „ZINFEST 2022. – Jadranski sajam tradicijskih jela i vina”. Za sva tri dana događanja ulaz za posjetitelje je besplatan, a svi oni koji posjete Marinu  očekuje ih kušanje vrhunskih vina, kušanja vina vođena poznatim somelierima, kušanje tradicijskih jela pripremljenih od vrhunskih kuhara ali i od pučkih kuhara, predstavljanje projekata i inicijativa kao i dosta poslovnih sastanaka. Večernji sati sve tri večeri zaduženi su za vrhunsku glazbu, te tako uz kapljice vina možete zaplesati uz Sandru i Tina u četvrtak, ili uživati u zvucima saksofona u petak, koje će izvoditi DJ Vice Sax.
Danas je upriličeno svečano otvaranje Zinfesta na kojem su nazočili  gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, državni tajnik Ministarstva turizma Tonči Glavina, direktorica TZ grada Kaštela Nada Maršić, Ivana Vladović direktorica TZ Splitsko-dalmatinske županije te dožupan  Stipe Čogelja.
– Iz godine u godinu Crljenak kaštelanski postaje sve poznatiji, sve se više brandira. Grad Kaštela podržava ovakve manifestacije, naše vinare, a ovo je svakako jedna priča koja doprinosi razvoju kaštelanskog turizma – kazao je Ivanović.
Direktorica TZ Kaštela Nada Maršić nadodala je kako su kaštelanska vina jedan svojevrsni brand po kojem su Kaštela već poznata u svijetu a ovakav festival vina, u tradicijsku hranu  privlači goste u Kaštela i van sezone.
– Ovo nije jedna kaštelanska i dalmatinska priča, ovo je jedna hrvatska priča koja govori o brandiranju zemlje i njenih proizvoda. Kaštelani imaju jaku dobru priču i rade jako dobru promociju svojih proizvoda , a mi kao ministarstvo uvijek podržavamo ovakve manifestacije – kazao je Glavina.
Nakon službenog dijela posjetitelji su mogli uživati u Crljenku kaštelanskom koji su izlagali kaštelanski vinari , a uz dobru kapljicu ide i dobra tradicionalna hrana koju su skuhali učenici srednje škole iz Imotskog sa nastavnikom Nikolom Dragunom te učenici srednje škole Blaž Juraj Trogiranin sa prof. Marijom Hell. Učenici su poslužilu palentu sa medaljonima i gljivama te orzo s plodovima mora, a za ove delicije se tražio pijat više.
Večeras nas očekuje večer Crljenka kaštelanskog, te ovim putem pozivamo ljubitelje vinske kapljice da posjete Zinfest i uživaju u okusima i mirisima Kaštela.