Početna Kaštela Potpisani ugovori za stipendije vrijedni više od 160 tisuća eura

Potpisani ugovori za stipendije vrijedni više od 160 tisuća eura

325
UDIO

Ukupno 138 učenika i studenata potpisali su ugovore o stipendiranju s Gradom Kaštela, koji je i ove godine proveo natječaj za stipendiranje uspješnih studenata i učenika te onih koji uz uspjeh ostvaruju pravo i na stipendije prema socijalnom statusu.

Za školsku/akademsku godinu 2022./2023. pravo na stipendije Grada Kaštela ostvarilo je 30 učenika prema uspjehu i 25 učenika prema socijalnom statusu, a 74 stipendije dodijeljeno je studentima prema uspjehu dok ih je 9 studenata dobilo prema socijalnom statusu.

Učeničke stipendije iznose  nešto više od 66 eura mjesečno, a studentske nešto manje od 133 eura mjesečno za 10 mjeseci u godini što je ukupno nešto više od 160  tisuća eura proračunskih sredstava.

– Čestitam učenicima i studentima na zasluženo dobivenim stipendijama. Izuzetno mi je drago što vam ove godine, nakon zabrana uzrokovanih pandemijom, ugovore možemo uručiti osobno. Mi kao Grad smo jako ponosni na vas i vaše znanje. Svjesni smo činjenice da su se povećali troškovi učenja i studiranja te smo u pregovorima o povećanju učeničkih i studentskih stipendija – kazala je zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok-Bosančić.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić pridružila se čestitkama i dodala kako se broj stipendija ove godine povećao u odnosu na prošlu godinu te im poželjela puno uspjeha u daljnjem učenju i studiranju.

Studentima i učenicima zaostale stipendije od 1. rujna, bit će isplaćene kroz mjesec veljaču, a stipendije će primati zaključno sa završetkom akademske i školske godine, do 30. lipnja.