Početna Hrvatska Proljetne temperature u Dalmaciji

Proljetne temperature u Dalmaciji

268
UDIO
Foto: Veljko Martinović

Pretežno je vedro diljem zemlje, samo na istoku unutrašnjosti prevladava oblačno. U tmurnijim predjelima je i broj stupnjeva viši, npr. u Osijeku je jutros 4.4 stupnja, u Zagrebu -2. Još je hladnije u Otočcu u Ličko-senjskoj županiji, gdje je izmjereno -5.6 stupnjeva, piše Tea Blažević za N1.

Ugodnije će, svakako, biti u nastavku dana, osobito u sunčanim predjelima. Najtoplije će biti u vedroj Dalmaciji, gdje će biti oko 15 stupnjeva, dojam će biti više proljetni, nego zimski. Na moru će puhati uglavnom bura i sjeverozapadnjak, većinom umjerenog intenziteta.

Srijeda slična, stabilna, suha, većinom sunčana, vjetar još samo na Jadranu prijepodne umjeren, bura i sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti u mirnim i stabilnim uvjetima česta će biti magla, koja se može zadržavati i veći dio prijepodneva.

Četvrtak će isto lokalno u unutrašnjosti biti maglovit, magle može biti i na dijelu sjevernog Jadrana, osobito uz zapadnu obalu Istre. Magla će utjecat na rast temperatura.

Od petka će biti sve dominantnije južno strujanje, zatoplit će. Ipak, neće biti posve stabilno, može pasti malo kiše uglavnom u gorju i na sjevernom Jadranu.