Početna Kaštela Održana redovna izborna skupština SRK “UGOR”

Održana redovna izborna skupština SRK “UGOR”

293
UDIO

REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA SRK „UGOR“

Sportski ribolovni klub „Ugor“ iz Kaštel Novog održao je redovnu Izbornu skupštinu.
Na Skupštini je, unatoč vremenskim nepogodama, bio veliki broj članova tako da je prostorija umirovljenika, u kojoj je Skupština održana, bila premala za tako veliki skup.
Na Skupštini je, prema usvojenom dnevnom redu, razriješena stara uprava i izabrana nova tijela uprave: predsjednik, dopredsjednik, tajnik, Upravni odbor, Nadzorni odbor i Stegovni sud.
Donesen je i novi Statut Kluba, a jedna od važnijih izmjena je i odredba o povećanju broja članova Upravnog odbora sa sedam na jedanaest.
Novoizabrani dužnosnici i tijela Kluba, čiji mandat traje četiri godine, su:
– predsjednik: Željko Plazonić,
– dopredsjednik: Ivica Botić,
– tajnica: Ana Buličić,
– Upravni odbor: Ante Šošić, Miroslav Bošnjak, Ante Jadrić, Mate Barun, Milan Rast, Marin Buličić, Davor Šimetin i Fabijan Lisičić.
– Nadzorni odbor: Branko Melvan, Mirko Gotovac i Goran Serdar,
– Stegovni sud: Antonio Radačić, Nikola Botić i Dalibor Vuletin.
Svi dužnosnici i članovi tijela izabrani su jednoglasno, a Nadzorni odbor i Stegovni sud će svoje predsjednike izabrati na konstituirajućoj sjednici.

Dosadašnji predsjednik Željko Plazonić podnio je financijski izvještaj i izvještaj o radu Kluba u protekle četiri godine s posebnim osvrtom na otežan rad Kluba za vrijeme pandemije i stanjem lučice u Kaštel Novom za koju je poznato da je lukobran u lošem stanju i potrebno ga je hitno sanirati. Stanje vezova u lučici je jako loše jer je lučica otvorena prema zapadnim vjetrovima (garbin, maestral…), a najviše pitanja članova Skupštine bilo je upućeno upravo prema lučici i rokovima planiranim za sanaciju i uređenje Porta.
Plazonić je istaknuo dobru suradnju sa Gradom Kaštela koji je financijski pomogao u sanaciji dizalice i oštećenog poda tako da je betonirana površina od 16 m² te postavljen kamen cca 6 m².
Neke od aktivnosti koje je naglasio predsjednik u svom izvješću su:
– suradnja sa Župom sv. Petra, K. Novi: sudjelovanje u procesijama do Gospe Stomorije za Veliku Gospu i procesijama brodica za Proslavu blagdana sv. Petra
– organizacija klupskih natjecanja u sportskom ribolovu za juniore i seniore te sudjelovanje klupskih predstavnika na županijskim i državnim natjecanjima,
– organizacija više akcija čišćenja podmorja Porta i obale uz sudjelovanje velikog broja članova Kluba i prijatelja iz ronilačkih klubova „Giričić“ iz K. Gomilice i „Marjan“ iz Splita

Sve aktivnosti Kluba nastavit će se i u narednom periodu, a jedan od važnijih projekata koji će biti provedeni je organizacija škole ribolova za sve, a posebno za najmlađe članove.