Početna Kaštela “SafetyNet-Bitka za sigurnost” u Kaštelima – informiranje građana o računalnoj sigurnosti

“SafetyNet-Bitka za sigurnost” u Kaštelima – informiranje građana o računalnoj sigurnosti

113
UDIO

Policijska uprava splitsko-dalmatinska u veljači započela je s preventivnim projektom naziva „SafetyNet-Bitka za sigurnost“  jer želimo da 2023.godina bude godina sigurnijeg interneta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Jedan od ciljeva ovog preventivnog projekta je osvijestiti građane o realnoj opasnosti i izloženosti kaznenim djelima iz domene računalnog kriminaliteta. Preventivni projekt provodimo zajedno s našim partnerima Odborom za sigurnost splitsko-dalmatinske županije, Mrežom Vijeća za prevenciju, te IT tvrtkom Span d.d. iz Zagreba. Uz pomoć naših partnera izradili smo i informativne materijale s korisnim savjetima za građane. Objavili smo informativni materijali, korisne informacije, opise različitih vrsta prijevara i nekoliko negativnih iskustava prevarenih osoba, a sve kako bi osvijestili građane da se računalna prijevara može dogoditi i njima ukoliko ne budu oprezni Također, na informativnom plakatu objavljen je QR code kako bi zainteresirani građani putem mobitela mogli doći do potrebnih informacija. Poruka preventivne akcije  „Oprez prije klika!“ jasna je poruka svim građanima kada su na Internetu.

Tijekom preventivne kampanje u koordinaciji s Mrežom Vijeća za prevenciju, u cilju informiranja, održavat ćemo stručne skupove i tribine. Nakon Makarske, Omiša i Trogira, panel rasprava održat će se u Kaštel Sućurcu uz potporu Grada Kaštela  i Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Kaštela.  Na njemu će sudjelovati gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Slobodan Marendić, načelnik Policijske postaje Kaštela Neno Gudelj, te stručni policijski službenici za prevenciju i kibernetičku sigurnost.

Panel rasprava održat će se  u četvrtak, 27. travnja 2023. godine s početkom u  11 sati, u Gradskoj vijećnici- zgrada, Kaštel Sućurac, Braće Radića 1

Pozivamo zainteresirane građane da nam se pridruže i informiraju se o novim trendovima, ali i o načinima zaštite u svijetu Interneta.