Početna Kaštela Koncertom Bijaćke vile i gostiju otvoreno Kaštelansko ljeto

Koncertom Bijaćke vile i gostiju otvoreno Kaštelansko ljeto

165
UDIO

Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto sinoć je službeno otvoreno koncertom “Bijaćke vile” i njihovih gostiju, koje ove godine broji preko 70 događanja. Ovim koncertom  “Bijaćka vila ” proslavila je  120 godina od osnutka, a uz njih i “Kaštelanske tiće” nastupili su i gosti klapa sv.Jeronim i KUD Putalj. Na samom početku programa okupljene je pozdravila dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić te otvorila Kaštelansko ljeto.
U suradnji sa Turističkom zajednicom grada Kaštela , brojnim ustanovama i institucijama te kreativnim pojedincima, i ove godine smo organizirali Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto. Programi su namijenjeni za sve uzraste i vjerujem da će u njima svi pronaći nešto za sebe.U svoje ime i u ime Grada, te gradonačelnika Denisa Ivanovića čestitam 120. obljetnicu osnutka društva – kazala je Matok Bosančić.
Bijaćka vila uz dirigentsku pratnju Andre Čale izvela je hrvatsku himnu ” Lijepa naša”, “Kaštela grade moj”, “Cantate domino” , “Samo moru virujem” te na “Brigu kuća mala “, a izvedbom  Berthierove “Jubilate deo”, Ježeve “En ten tenera” te pjesmom “More” koju je napisala Ivana Klarić, a uglazbila Natalija Banov “Kaštelanski tići”su izmamili ovacije publike.
Koreografiju Nikole Kapetanovića i Antuna Božića, izveli su članovi KUD-a Putalj uz pjesmu “Međimurje, kak si lepo i zeleno”, a klapa sv.Jeronim počastila je posjetitelje izvedbom skladbi “Croatio iz duše te ljubim” i ” Kate moja “.
Na kraju samog programa uručene su zahvalnice dugogodišnjim članovim društva i to Snježani Duišin koja je 40 god.pjevala sopran, Lenki Grgin kao najstarijoj članici, nekadašnjoj voditeljici Antoniji Teskeri, Ivanu Udovičiću dugogodišnjem predsjedniku te Andri Čali sadašnjem voditelju.