Početna Kaštela Koncertom HPD Bijaćka vila svečano otvoreno 25. Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto

Koncertom HPD Bijaćka vila svečano otvoreno 25. Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto

96
UDIO

Koncertom HPD Bijaćka vila i njihovih gostiju, svečano je otvoreno 25. Kaštelansko kulturno i zabavno ljeto koje ove godine broji sedamdesetak događanja.

Otvaranje je započelo himnom Republike Hrvatske u izvedbi HPD Bijaćka vila, a nakon čega su izveli i himnu Kaštela, ”Kaštela grade moj”, na čelu s dirigentom Androm Čalom.

Dobrodošlicu u ime Grada Kaštela i gradonačelnika Denisa Ivanovića poželjela je dogradonačelnica Jadranka Matok – Bosančić te kazala – “U suradnji s Turističkom zajednicom grada Kaštela, brojnim ustanovama i institucijama te kreativnim pojedincima, i ove godine smo organizirali kaštelansko kulturno i zabavno ljeto. Programi su namijenjeni za sve uzraste i vjerujem da će u njima svi pronaći nešto za sebe” .  U svoje ime i u ime Grada te gradonačelnika Denisa, čestitala je 120. obljetnicu osnutka društva večerašnjim slavljenicima, HPD-u Bijaćka vila.

Jadranka Matok – Bosančić, dogradonačelnica Grada Kaštela

U svečanoj proslavi sudjelovali su Gradski dječji zbor “Kaštelanski tići”, Kulturno umjetničko društvo “Putalj” te Klapa sv. Jeronim, kao gosti Hrvatskog pjevačkog društva Bijaćka vila te su upotpunili večer svojim izvedbama.

„Croatio iz duše te ljubim”, “Ćiribirela Mare moja” i “Kate moja”, pjesme su koje je pred publikom izvela klapa sv. Jeronim.

Klapa sv. Jeronim

Gradski dječji zbor “Kaštelanski tići”, pod vodstvom maestra Čale izveli su Berthierovu “Jubilate deo”, Ježevu “En ten tenera” te pjesmu “More” koju je napisala Ivana Klarić, a uglazbila Natalija Banov.

KUD Putalj

Koreografiju Nikole Kapetanovića i Antuna Božića, izveli su članovi KUD-a Putalj uz pjesmu “Međimurje, kak si lepo i zeleno”.

U dva mjeseca kulturnih i zabavnih događanja, Kaštelani i njihovi gosti moći će uživati u već tradicionalnim manifestacijama poput Glazbenih večeri kod sv. Jeronima, dance show u izvedbi plesnog kluba Lolita, Večer kaštelanskih glendi i batudi, kao i tradicionalni folklorni programi poput „Za jubav tancaše“ i „Misečina prosula se kalom” te plesno gastronomski Festival salse i šalše.  Ovo su samo neka od brojnih događanja u kojima će na otvorenom uživati svi koji dođu ovoga ljeta u grad pod Kozjakom.

Voditeljica programa je bila gospođa Sandra Barčot.