Početna Kaštela Ribola Kaštela i Dubrovnik 2001 dogovorili konkretnu suradnju na korist odbojke u...

Ribola Kaštela i Dubrovnik 2001 dogovorili konkretnu suradnju na korist odbojke u Dalmaciji

163
UDIO

OK „Ribola Kaštela“ je nakon dugogodišnjih prijateljskih veza, dogovorio konkretnu suradnju s OK „Dubrovnik 2001“. Spajanje iskustva i tradicije kaštelanskog kluba s entuzijazmom Dubrovčana dobitna je kombinacija za obje strane, a po tom modelu mogli bi se ostvariti značajni pomaci u popularizaciji muške odbojke na području cijele Dalmacije.

Glavni trener OK „Ribola Kaštela“ Ivan Rančić:

– Mislim da smo napravili jednu jako dobru priču za budućnost, suradnju na obostranu korist s muškim OK Dubrovnik, koji je s puno entuzijazma krenuo u okupljanje mladih igrača s ciljem da formira dugoročnu ekipu. Razmjenjivat ćemo iskustva, a njihovi će igrači dolaziti kod nas tijekom praznika na dodatno usavršavanje. S obzirom da oni još uvijek neće participirati u kadetskoj ligi, nekolicina njihovih igrača na posudbi će igrati za nas i tako dobivati natjecateljsko iskustvo. Jako se veselimo ovoj suradnji i mislimo da će dugoročno imati benefite oba kluba. 

OK „Dubrovnik 2001“  je 2001. osnovala grupa entuzijasta koja je igrala odbojku na pijesku. Otad su igrali u drugoj ligi, izuzev jedne prvoligaške sezone. Najveći uspjeh u mlađim kategorijama je peto mjesto mlađih kadeta na državnom prvenstvu.

Predsjednik kluba i trener OK „Dubrovnik 2001“  Nikola Makivić:

– Klub je skoro ugašen za vrijeme epidemije korone, a onda smo ponovo prošle godine oformili kadetsku ekipu u suradnji s Dubrovačkom gimnazijom. OK „Ribola Kaštela“ nam je ponudio suradnju tako da će naši najperspektivniji odbojkaši odraditi testiranja i registrirati se za kaštelansku kadetsku ekipu, kako bi se s njima mogli natjecati. Treneri Rančić i Šuker će nam pomoći i stručnim savjetima čime ćemo nadograđivati našu suradnju – rekao je Makivić i izrazio zahvalnost na podršci koji im pruža kaštelanski klub.

Trener Rančić je naglasio kako na takav način žele pokrenuti još nekoliko sredina (klubova), koji su se  ili ugasili ili bi se htjeli (re)aktivirati, jer, kako je naglasio „smo svjesni da smo nositelji kvalitete u Dalmaciji od hrvatske samostalnosti. Sjećam se kad je u Dalmaciji bilo 12, 13 klubova, iako većinom amaterskih, ali je baza bila puno veća. Sada je situacija drastično drugačija, postoji samo nekoliko klubova na ogromnom području Dalmacije, što je ogroman hendikep za mušku odbojku. Zato nam je cilj probuditi još više sredina kako bi muška odbojka bila na još većem nivou“.

izvor: dalmacijanews.hr