Početna Kaštela Kaštelanski Lovestock Festival u Kaštel Starom od 13. do 15. srpnja na...

Kaštelanski Lovestock Festival u Kaštel Starom od 13. do 15. srpnja na predivnoj lokaciji nove luke

933
UDIO

Kaštelanski festival ljubavi – Lovestock Festival, održat će se ove godine u Kaštel Starom i to na lokaciji nove luke te u ulici Koriolana Ćipika ispred Red Lion Puba.

– Postoji izreka koja kaže kako je glazba ljubav u potrazi za riječima. Kaštelani su i ove godine odlučili pokloniti ljubav svima. Tom prilikom organizirane su tri festivalska dana koji uključuju tri koncertne večeri, dvodnevni program za djecu, kao i dvodnevni sajam vinyla te umjetničko–glazbeni program pod nazivom Kuća Sunca – navode organizatori.

Prva četiri izdanja kaštelanskog festivala ljubavi očarala su mnogobrojnu publiku te izvođače koji su se u samim superlativima izrazili o kvaliteti i atmosferi festivala, ljepotama Kaštela, kao i prihvaćenosti od strane domaćina. Od ove godine festival seli na novu lokaciju jer, kako kažu, žele ga približiti i brojnim turistima koji borave na području Kaštela.

Kroz festival dosad je prošlo više tisuća posjetitelja koji su uživali u nezaboravnim nastupima glazbenika, kao i žanrovima poput elektronske glazbe, hip hopa, rocka i bluesa koji dominiraju globalnim zvukom. Magična nova lokacija, poznati umjetnici i izvanredna produkcija čini ovaj festival “must see” za sve festivalske fanove.

Osim sjajno opremljenog prostora festivala, može se rezervirati smještaj u hotelima, vilama i apartmanima u krugu od nekoliko stotina metara od Lovestock festivala. Uz sve to, Kaštela pružaju i nezaboravne doživljaje u susretima sa lokalnim vinarima pradomovine crljenka, magičnim dvorcima i perivojima te legendom o ljubavi Miljenka i Dobrile koja Kaštela s pravom svrstava u „storytelling“ destinacije.

Koncerti

Peti Lovestock festival ove će se godine održati od 13. do 15. srpnja na predivnoj lokaciji nove luke u Kaštel Starom. Koncertni program počinje u 21 sati uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Za ovogodišnju produkciju pobrinuti će se „Cash Sound“ team koji zna kako napraviti odličan zvuk i izgled same pozornice na kojoj će nastupiti Sara Renar, Vrooom, Aklea Neon & Sound Doulas, Peacefool Snyte, Neki Reperi, Mooncage, Boozter, Flying Head i Koji Bend.

– Ideja vodilja za ovogodišnji odabir glazbenika bila nam je kvaliteta i originalnost izvođača te njihova izričajna različitost kako bi zadovoljili različite glazbene ukuse naše publike – navodi umjetnički ravnatelj festivala Joško Grgin, te je uz večernje koncerte najavio i Dječji Lovestock koji će se održati u jutarnjim satima petka i subote uz vodstvo Nataše Jukić.

Dječji program

Nataša nam je i ove godine za najmlađe pripremila izvrstan zabavno-edukativni program. Prvog dana imat ćemo “Ekološku bajkaonicu”  Uz pomoć asocijativnih kartica i raznih ekoloških konkreta radit ćemo priče u stihovima i izrađivati slike od prirodnih materijala. Drugog dana gradimo “Dječji Sretnograd”  Od pripremljenih drvenih oblika koje ćemo oslikavati zajednički ćemo izraditi maketu nekog novog grada, po želji djeteta. Imat ćemo i poštanski sandučić u koji će djeca pisati svoja pisma na temu što im se u gradu ne sviđa i što bi htjela drugačije, te njihove ideje kako to i ostvariti.

Dječji program odvijati će se ispred Red Lion Puba u petak i subotu od 10 do 12 sati uz besplatan ulaz.

Kuća Sunca

Kuća Sunca će prezentirati multimedijalnu šarolikost organizirajući popodnevni dio programa u koji ćete se i sami moći uključiti.

Osim glazbenih točaka, Kuća Sunca će organizirati izložbu na otvorenom, projekcije autorskih filmova, čitanje poezije i radionica izrade mandala.
U glazbenom dijelu programa nastupiti će Liongale, Frozen Water, Psihička Jezera, DJ Au, Maniacts, Saška Domić, Ivan Judash i Luka Bucić. Radionicu izrade mandala vodi Lila LILLA, a predviđene su i projekcije filmova Kuće Sunca kao i neizostavno slikanje uživo.

Program Kuće Sunca organizirali su Sunči i Kralj Sunca, a obilje sunca obasjat će prostor ispred Red Lion Puba u petak i subotu, 14. i 15. srpnja od 15 do19 sati.

Sajam Vinyla

Tijekom petka i subote na prostoru nove luke u Kaštel Starom organiziran je i Sajam Vinyla koji će započeti već u 18 sati tako da ljubitelji ploča, kojih je sve više, mogu pregledati svo ono „blago“ koje će im donijeti ekipa iz Zagreba, Varaždina, Splita, itd…

– Ulaz na sva festivalska događanja i ove će godine biti besplatan, a na tome možemo zahvaliti našim vjernim sponzorima i donatorima, Gradu Kaštela, Turističkoj zajednici grada Kaštela, tvrtki CEMEX, Marini Kaštela, Srednjoj školi Braća Radić i  Red Lion Pub-u, – naglasio je na kraju Grgin te pozvao sve na druženje uz glazbu, mir i ljubav.

– Dobrodošli su svi oni ljudi koji šire ljubav i toleranciju, koji imaju dobre namjere bez ikakvih predrasuda  jer Lovestock festival je mjesto koje širi slobodu, ljubav i isključivo pozitivnu energiju – dodao je.

Zbog potreba festivala parking na portu u Starome biti će zatvoren od srijede, 13. do nedjelje, 16. srpnja stoga organizatori mole stanovnike Kaštel Starog za strpljenje kako bi zajedno na najbolji mogući način prezentirali naš grad, a i sami se zabavili uz rock glazbu i popratni sadržaj festivala.

Sve informacije i novosti o festivalu možete doznati na njihovom Facebooku OVDJE https://www.facebook.com/lovestockkastela