Početna Kaštela Grad Kaštela ponovno izvrstan po ocjeni transparentnosti proračuna

Grad Kaštela ponovno izvrstan po ocjeni transparentnosti proračuna

170
UDIO

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti hrvatskih županija, gradova i općina. Grad Kaštela je i ove godine dobio ocjenu izvrstan (5). Rezultati su dobiveni na temelju analize službenih web stranica lokalnih jedinica, a prema broju objavljenih proračunskih dokumenata. Prema ocjenama Instituta za javne financije Grad Kaštela ima objavljene sve proračunske dokumente.

Institut za javne financije već duži niz godina analizira proračunsku transparentnost svih hrvatskih županija, gradova i općina, a u ovom se radu prikazuje sažetak rezultata najnovijeg istraživanja provedenog u razoblju studeni 2022. – travanj 2023.  Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije.

Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.

Poveznice: