Početna Hrvatska Hrvatske željeznice nakon 23 godine ponovno povezale Slavoniju s Jadranom

Hrvatske željeznice nakon 23 godine ponovno povezale Slavoniju s Jadranom

511
UDIO

Nakon 23 godine stanke Hrvatske željeznice, ponovno su Slavoniju povezale s Jadranom. Svakodnevno od Vukovara, preko Vinkovaca i Slavonskoga Broda kreću noćni vlakovi prema Splitu i Šibeniku. Mnogi se s nostalgijom sjećaju nekadašnjih putovanja, piše HRT.

Zvonimir se nostalgično prisjeća nekadašnjih putovanja vlakom na more. Bilo je to pravo uzbuđenje. Noću prema Jadranu. Putovanje vlakom bilo je tada veselje.

– Puno se više putovalo vlakom. Sad imaju druge opcije. Mislim da je vlak nekako ispao iz konkurencije. S obzirom na vrijeme putovanja, kašnjenja i sve to zajedno, a bilo je lijepo. Lijepo je još uvijek putovati sa vlakom, naglašava Zvonimir Crnković.

Hrvatske željeznice ove su sezone zaista izašle u susret putnicima prema Jadranu. Mladi se voze besplatno. A oni nešto stariji?

– Mi za ove sezonske vlakove nudimo dodatnih 40 posto popusta, na relacijama za obalu. Za gradove Split, Šibenik, Rijeka, Pula. Dodatnih 5 posto za on line kupnju karata. Primjer konkretno, Slavonski Brod-Split prijevozna karta 22 eura i 17 centi, naglašava Damir Miletić, HŽ-putnički prijevoz.

Pogodnosti je iskoristila i Rahela. Ide besplatno za Šibenik. Malo zaraditi kroz sezonu.

– Često putujem vlakom. Par puta mjesečno. U Šibenik dođem za 6 sati, govori Rahela Bazo.

U Putničkom prometu Hrvatskih željeznica kažu kako je prvih nekoliko dana linije iz Slavonije prema Jadranu popunjenost oko 60 posto, no već za ovaj vikend bit će i preko 90 posto.