Početna Kaštela Prijem predstavnika folklornih društava iz Mexica i Portugala

Prijem predstavnika folklornih društava iz Mexica i Portugala

155
UDIO

Sinoć je održan 21. Međunarodni festival folklora u Kaštelima pod nazivom “Za jubav tance igraše”, a na kojem su sudjelovale grupe iz Rumunjske, Portugala, Mexica, BiH i domaćini susreta – KUD „Ante Zaninović“. U ime gradonačelnika Denisa Ivanovića, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i stručne poslove Ivana Modrić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić primile su predstavnike folklornih društava. Riječ je o grupi Tierra Mestiza iz Mexica i  grupi Faro iz Portugala.

KUD „Ante Zaninović“ sinoć je još jednom prezentirao folklorne ljepote našeg grada. Uz Zaninoviće su nastupile i druge folklorne skupine, a ovogodišnje izdanje festivala bilo je i interkontinentalnog karaktera zahvaljujući gostima iz Mexica i Portugala. Ovim putem se zahvaljujem svim izvođačima što su nas upoznali s običajima svojih mjesta i država te vjerujem da će svojim kućama ponijeti najljepše uspomene iz našeg grada“ – kazala je Antonia Kljaić.

„Večer je otvorena kaštelanskim plesovima koji su predstavljeni stranoj publici kako bi nas na taj način upoznali te kako bismo promovirali svoju folklornu baštinu što je i cilj cijele manifestacije“ – kazala je voditeljica KUD-a Marica Tadin te dodala –  „KUD „Ante Zaninović“ je član CIOF grupe za Hrvatsku i kao takvi smo dobili certifikat, a intencija je da u Hrvatskoj bude što više CIOF festivala kao što ih ima u Portugalu, Mexicu i ostalim državama svijeta“.

Nadam se da ste uspjeli iskoristiti dio slobodnog vremena i u obilasku grada Kaštela te da ste zadovoljni turističkom i gastronomskom ponudom. Isto tako, zahvaljujem se vama gostima, i KUD-u Ante Zaninović na organizaciji festivala te vas pozivam da posjetite naš grad i drugom prilikom“ – kazala je Ivana Modrić.

Zajedno s drugim društvima, koji su smješteni u drugim gradovima u županiji gostovali su u Muću i Dugom Ratu, sinoć u  Kambelovcu, a očekuje ih i nastup u Dugopolju.