Početna Kaštela Tomislav Bralić i klapa Intrade u Kaštel Kambelovcu za 25. rođendan festivala...

Tomislav Bralić i klapa Intrade u Kaštel Kambelovcu za 25. rođendan festivala Večeri dalmatinske pisme

631
UDIO
Foto: Scardona

Koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade ove subote, 22. srpnja proslavit će se jubilarno 25. izdanje festivala Večeri dalmatinske pisme. Nedjelja, 23. srpnja rezervirana je za čuveni Kaštelanski đir – natjecateljsku dio u sklopu kojeg će odabrane klape predstaviti svoje nove skladbe, a večer će uljepšati i nastup Zorice Kondže.

Poseban slavljenički koncert
 

Tijekom godina VDP je postao nezaobilazna postaja na ljetnim turnejama klapa, profilirajući se u prostor na kojem se susreću tradicionalni klapski izričaj te inspiracija i talent koji ga svake godine nanovo osvježavaju novim skladbama. Jubilej se savršeno poklopio s godinom u kojoj brojne klape nižu rekordan broj koncerata diljem Lijepe Naše, a i šire. Jedna od tih klapa je i Intrade. Osim što će ove godine provesti pjevajući s publikom, njihov najnoviji hit “Našu pismu pivaju” osvojio je srca slušatelja i ušao na HR Top 40 listu, a Tomislav Bralić i klapa Intrade posebno se raduju upravo ovom nastupu.

Andrija Akrap, umjetnički ravnatelj VDP-a najavio je ovaj koncert kao svojevrsni rođendanski poklon svim ljubiteljima dalmatinske i klapske pisme, a Tomislav Bralić pozvao je sve u ime klape da im se sutra  pridruže na poljani iza crkve sv. Mihovila jer pripremaju poseban slavljenički repertoar.

Kaštelanski đir
 

– Ne želim nikog izdvajati od klapa koje se natječu, ali vam mogu kazati da ima uistinu dobrih pjesama i da će neke od njih zasigurno naći svoje mjesto u našim srcima. Očuvali smo tradiciju i nastojimo napraviti Festival što boljim. Nadam se da će to tako i biti i da će tome svjedočiti svi naši posjetitelji. – poručio je Josip Bralić, novi predsjednik Udruge Večeri dalmatinske pisme, o ovogodišnjem Kaštelanskom điru na kojem će se natjecati osamnaest novih pjesama. Mornarička klapa Sv. Juraj iz Splita revijalno će predstaviti svoju najnoviju pjesmu “Daj mi, Bože, malo bure”, a klapa Trogir “Mitsku ljubav”.

izvor: dalmacijanews.hr