Početna Kaštela Koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade otvoren ovogodišnji VDP

Koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade otvoren ovogodišnji VDP

394
UDIO

Koncertom Tomislava Bralića i klape Intrade otvorene su ovogodišnje Večeri dalmatinske pisme u Kaštel Kambelovcu. Na poljani  iza crkve sv. Mihovila tražilo se mjesto više, jer istinski zaljubljenici u klapsku pjesmu ne propuštaju ovakvu glazbenu poslasticu.

– Evo došli smo u Kaštela nakon dvije godine, stala nam je kišica, valjda nas je nevrijeme mašilo. Vidim ima puno svijeta u publici, što mi je jako drago. Volim kad smo tu, cijeli bend je s nama, guštat ćemo u našim hitovima, pjevati skupa s publikom- kazao je Tomislav Bralić netom prije početka koncerta.
Prva večer VDP-a revijalnog je karaktera i svojevrsni rođendanski poklon svim Kaštelanima i njihovim gostima,  jer ove godine slavi se 25.godina festivala.
Kako je izašao na pozornicu, Bralić je, kako to već njemu dolikuje, svakim podizanjem ruke pozivao publiku na suradnju, a ona je objeručke prihvatila sve njihove hitove. “Zalutali pogled”, “Samo more nosim ja u duši”, ” Ribar sam star”, ” Ispod tvoje boloture” i mnoge druge odjekivale su kambelovskom poljanom, a publika je svaku ispratila ogromnim pljeskom.
– Neću vas mučiti novim pismama, večeras pivamo samo stare, provjerene pisme – kazao je Bralić, te uz Intrade izveo poznati hit “Još jednom da mi je ljubit te”.
Publiku je, naravno, bacio u trans pjevajući ” Večeras je naša fešta” te čestitao rođendan festivala.
Nakon toga nastala je prava rođendanska fešta. Sutra nas na istom mjestu očekuje “Kaštelanski đir” i natjecanje klapa, gdje će stručni ocjenjivački sud izabrati najbolju novu klapsku pjesmu.