Početna Kaštela Odbojkaši Ribole Kaštela počeli s pripremama: “Razvijat ćemo mlade igrače”

Odbojkaši Ribole Kaštela počeli s pripremama: “Razvijat ćemo mlade igrače”

221
UDIO

Počele su pripreme prvotimaca OK Ribola Kaštela za novu sezonu. Skoro svi su na okupu i jedva čekaju ući u trenažni ritam, a itekako su se zaželjeli i utakmica. Ispunili su dvoranu u Kaštel Starom pozitivnom energijom.

– Okupili smo se, službeno smo započeli s pripremama, no nećemo posebne pripreme u smislu da idemo ispočetka, jer smo praktički trenirali od početka srpnja. Svi igrači su više-manje spremni i došli su jako motivirani na pripreme. Cilj nam je sanirati eventualne ozljede, da bi smo od početka mogli radit kako treba – rekao je glavni trener Ivan Rančić i dodao kako unatoč tome što je momčad jako mlada, neće je dodatno pojačavati, a što će se vidjeti i po rosteru.

– Želimo da se mladi igrači što više razviju, ova sezona je prilika da maksimalno afirmiramo Kulušića koji je seniorski reprezentativac, zatim Juretu, Cvijovića, Mustapića, Jurkovića…, koji mogu biti budućnost reprezentacije, dosta će nam značiti i Jurić i njegovo iskustvo iz Slovenije, a dobrodošao u Klub je i Luka Simon Vlahović. Cilj nam je igrati borbeno, atraktivno i težiti dobroj atmosferi, što je neophodno za razvoj mladih igrača. Upravo smo zbog toga i prijavili MEVZA-u, da mladi igrači odigraju što više utakmica kako bi se čeličili, stekli iskustvo i podigli razinu igre na viši nivo.

Ionako mladoj ekipi prvotimaca pridružili su se i juniori Andrija Parčina i Marko Jureta. A u novu sezonu ući će u novom dizajnu dresova, simbolične „bile“ boje.

U stručnom stožeru uz glavnog trenera Rančića je i njegov pomoćnik Almir Aganović, kondicijski trener Marino Mimica, te fizioterapeut Ivan Marinković.

Inače, seniorska ekipa oprostila se od Bruna Baraća i Tome Stojića, (koji su zbog odlaska na fakultete – Bruno u SAD, a Toma u Varaždin, igrati u tamošnjim klubovima), te od Edina Mehića, Rajka Strugara, Benjamin Dace i Nemanje Stevanovića.

izvor: dalmacijanews.hr